Ludovic Orban: Plagiatul ar putea deveni criteriu de integritate în PNL

Pe fundalul scandalului creat de suspiciunile de plagiat ce planează asupra lui Petre Tobă, Ludovic Orban anunţă că printre criteriile de integritate al liberalilor s-ar putea număra şi plagiatul.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (timpolis.ro)

Plagiatul se va regăsi printre criteriile de integritate în curs de elaborare pentru candidaţii la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, a declarat vineri, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, fără a preciza cum se va face această verificare sau dacă va rămâne la nivelul unei declaraţii pe proprie răspundere, relatează hotnews.

Criteriile de integritate şi competenţă pentru candidaţii PNL la alegeri urmează să se fixeze pe 11 decembrie la Consiliul Naţional al partidului. Între timp, liberalii au demarat un "audit" intern realizat de o firmă specializată care să indice cum şi cine trebuie reformat în partid, mai arată sursa citată.

Printre criteriile de integritate pe care PNL susţine că le va adopta se regăsesc traseismul politic şi chestiuni ce ţin de conflictul de interese şi incompatibilităţi.

"Unul dintre criterii este ca firmele la care sunt acţionari să nu aibă contract cu primăria sau consiliul judeţean pentru care candidează sau la instituţiile subordonate" a declarat Orban. Un alt criteriu ar urma să se refere şi la declaraţiile de avere, în cazul că există "neconcordanţe" sau "ilegalităţi".

"De asemenea, am discutat - şi mai mult ca sigur vom introduce - să nu fi fost ofiţer acoperit sau informator al Securităţii. Eu am propus să nu fi fost nici al serviciilor de informaţii de după revoluţie în cazul în care a fost deconspirat," a mai precizat Orban.

"Prefer să îi înfurii pe unii dintre colegii mei care ar putea să nu mai fie candidaţi în urma acestor criterii decât să îi înfurii pe cetăţenii României pe PNL. Cred că este absolut necesar să fim extrem de riguroşi în selectarea candidaţilor" a adăugat Orban.

Reamintim că anunţul lui Orban despre plagiat ca şi criteriu de integritate vine după un nou scandal pe această temă. După ce guvernul trecut a fost condus de un premier şi un vicepremier ambii acuzaţi de plagiat, nou numitul guvern tehnocrat al lui Cioloş are şi el un ministru acuzat ca şi-a plagiat doctoratul.

Potrivit unei investigaţii publicată de Emilia Şercan pe pressone.ro, Petre Tobă a copiat ad litteram peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne