Luis Enrique se întoarce în funcţia de selecţioner al Spaniei

"Astăzi putem confirma că Luis Enrique revine în postul de selecţioner. Toată lumea ştia că, dacă Luis Enrique dorea să revină, avea porţile deschise la echipa naţională" - preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales.
Luis Enrique revine în postul de selecţioner al Spaniei, înlocuindu-l astfel pe   fostul său secund Robert Moreno.
Luis Enrique revine în postul de selecţioner al Spaniei, înlocuindu-l astfel pe fostul său secund Robert Moreno. (Getty Images)

Luis Enrique se întoarce pe banca naţionalei Spaniei după ce în luna iunie afectat de o gravă problemă în familie, a luat hotărârea să demisioneze de la cârma echipei La Roja, a anunţat marţi preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales, în cadrul unei conferinţe de presă.

Robert Moreno - secundul lui Enrique - care a preluat atunci destinele primei reprezentative, a reuşit între timp să o califice la EURO 2020 de pe primul loc în Grupa F, România fiind ultima echipă care a cedat fără drept de apel în faţa acesteia (5-0). Moreno a aflat de decizia bunului său prieten de a se întoarce pe banca tehnică, astfel că acesta s-a retras.

"Astăzi putem confirma că Luis Enrique revine în postul de selecţioner. Toată lumea ştia că, dacă Luis Enrique dorea să revină, avea porţile deschise la echipa naţională", a declarat Rubiales.

Mandatul lui Luis Enrique (49 de ani) a durat 11 luni, el fiind înlocuitorul Fernando Hierro, demis în vara lui 2018 după ce echipa sa a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia.

Robert Moreno a condus naţionala ţării sale începând din 19 iunie până în prezent.