Luna de miere e pe sfârşite: Putin avertizează directorii FSB că NATO caută război cu Rusia

NATO încearcă în mod constant să atragă Rusia într-o confruntare, susţine preşedintele rus Vladimir Putin. A mai adăugat că membrii Alianţei continuă să interfereze în afacerile interne ale Rusiei.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Peter Muhly/WPA Pool/Getty Images)

Acuzaţiile au fost făcute în timp ce Putin se adresa superiorilor agenţiei ruseşti de informaţii FSB, joi. Putin afirmă că pe parcursul ultimilor ani, situaţia securităţii globale “nu s-a îmbunătăţit, ba chiar din contră, foarte multe ameninţări existente au devenit mai serioase”.

NATO cu “cea mai recent anunţată misiune oficială de a demoraliza Rusia” reprezintă o astfel de ameninţare, afirmă Putin.

“Acesta este scopul din spatele expansiunii blocului militar. S-a mai întâmplat şi înainte, dar acum au găsit o nouă justificare pe care ei o consideră serioasă”, susţinea Putin.

“De fapt, ne provoacă în mod constant, încearcă să ne tragă într-o confruntare”, susţine Putin, adăugând că membrii NATO “persistă în eforturile lor de a interfera în afacerile noastre interne cu scopul de a destabiliza ordinea socială şi politica în Rusia”.

Putin a mai adăugat că agenţiile de informaţii externe îşi continuă operaţiunile atent în Rusia.

“Anul trecut au fost prinşi 53 de ofiţeri de informaţii externe şi 386 de agenţi ai serviciilor de informaţii externe”, afirma liderul de la Kremlin.

Preşedintele şi-a exprimat de asemenea regretul cu privire la faptul că Rusia şi naţiunile occidentale nu îşi mai coordonează eforturile pentru a lupta împotriva inamicilor comuni, cum ar fi grupurile teroriste.