Lynn Howells dezamăgit că a pierdut în faţa unei echipe din primul eşalon valoric

Naţionala de rugby a României a fost învinsă de reprezentativa Italiei cu scorul de 32-22 (22-3), duminică, pe Stadionul Sandy Park din Exeter, în ultimul său meci din Grupa D a Cupei Mondiale 2015
(RugbyWorldCup/facebook)

Galezul Lynn Howells, antrenorul echipei de rugby a României, este supărat de felul cum au încheiat ''Stejarii'' participarea la Cupa Mondială 2015, din Anglia şi Ţara Galilor, cu eşecul în faţa Italiei (22-32).

''E foarte greu de spus care este concluzia mea despre această Cupa Mondială, pentru că acum sunt foarte dezamăgit de cum am terminat. Cred că am fi meritat mai mult decât am făcut. Mă bucur că a existat acea victorie în faţa Canadei şi că am demonstrat tuturor că putem să jucăm, să facem faţă echipelor din primul eşalon valoric şi am făcut asta foarte bine. Ceea ce mă dezamăgeşte este că am avut şansa să câştigăm un meci în faţa unei echipe din primul eşalon valoric şi nu am făcut asta'', a mărturisit antrenorul Lynn Howells, potrivit unui comunicat.

În ceea ce priveşte meciul cu Italia, Howells a declarat că ''marea noastră problemă în primele 30 de minute ale jocului a fost faptul că fizic nu am reuşit să facem faţă, forţa fizică este unul din lucrurile pentru care România este cunoscută în rugby, ori noi am pierdut lupta în zonele de contact, ceea ce a făcut ca Italia să îşi facă uşor jocul''.

''Probabil dacă ar mai fi fost încă zece minute, am fi câştigat. Pentru mine este vorba de a controla jocul, de a domina toate zonele, pe când noi, în zonele de contact nu am reuşit să facem acest lucru, şi asta ne-a costat'', a conchis Howells.

România a obţinut o singură victorie în Grupa D, 17-15 cu Canada, fiind învinsă de Franţa cu 38-11, de Irlanda cu 44-10 şi de Italia cu 32-22.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport