M10: Rectificarea bugetară operată de guvernul bicefal Ponta-Oprea e iresponsabilă şi electoralistă

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Rectificarea bugetară operată de guvernul bicefal Ponta-Oprea e iresponsabilă şi electoralistă, sacrifică viitorul ca să mituiască prezentul, a transmis, joi, partidul condus de Monica Macovei, M10.

"Deşi are excedent bugetar de aproape 1 miliard de euro (4,2 miliarde lei), guvernul măreşte deficitul, îndatorând şi mai mult generaţiile viitoare. M10 militează pentru responsabilitate: nu putem trăi mai bine azi pe seama precarităţii de mâine a copiilor noştri. Nu e vorba de austeritate, ci de responsabilitate!

Filozofia PSD neglijează investiţiile şi creşte asistenţialismul: 1 miliard de lei este tăiat de la infrastructură, 1,2 miliarde merg spre Ministerul Muncii. În parte, aceşti bani reprezintă mită electorală mascată, marca stângii. Din nou, prezentul trăieşte pe spinarea viitorului. Preocupările pacientului turc şi ale generalului de popotă sunt ziua de azi şi alegerile de peste un an, nu dezvoltarea pe termen lung a ţării", susţine M10.

Formaţiunea Monicăi Macovei a subliniat că nu este moral să trăieşti azi pe banii celor de mâine, nu este moral să arunci pe consum bani pe care nu-i ai. Poţi împrumuta doar pentru a produce mai mulţi bani mâine: deficitele sunt legitime dacă finanţează investiţii cu un profit potenţial.

M10 propune ca viziune eliberarea contribuabilului şi responsabilizarea statului. Cheltui ce ai, împrumuţi ca să investeşti. Nu foloseşti banul public în interes electoral.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.