Macovei: Comisia de la Veneţia era azi în România. Cei 180 de apărători ai corupţilor şi-au văzut liniştiţi de treabă

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei a opinat miercuri, pe pagina sa de socializare, că se impune atacarea modificărilor operate de PSD-ALDE la Codurile penale, exprimându-şi nemulţumirea că „nu poţi face legi doar pentru ca Dragnea şi alţi politicieni infractori să scape nepedepsiţi!”.

Monica Macovei a enumerat câteva dintre consecinţele grave ale acestor modificări legislative, pe care le consideră „lovituri pentru lupta cu corupţia, făcute pentru salvarea infractorilor”.

„PSD-ALDE şi UDMR au redus termenele de prescripţie, au modificat abuzul în serviciu, au eliminat infracţiunea de neglijenţă în serviciu şi au dezincriminat parţial prevederile privind infracţiunile de dare de mită şi cumpărare de influenţă, au redus la jumătate pedepsele pentru furt din banii publici dacă se pun banii la loc. Mai mult, procurorii nu mai pot ridica la percheziţii probe care dovedesc alte infracţiuni în afară de cea pentru care a fost autorizată percheziţia, aşa încât, dacă găsesc dovezi pentru alte infracţiuni, nu le pot folosi, înregistrarea de către un martor a unei conversaţii purtate de un inculpat cu o altă persoană într-un loc privat nu mai este probă, iar denunţurile pot fi făcute în maximum un an de la comiterea faptei pentru ca o persoană să poată beneficia de reducerea pedepselor, aşa încât vor fi denunţate şi cercetate tot mai puţine infracţiuni grave. Toate modificările sunt lovituri pentru lupta cu corupţia şi sunt făcute pentru salvarea infractorilor”, afirmă europarlamentarul.

Totodată, Monica Macovei este de părere că votarea modificărilor la Codurile penale în aceeaşi zi în care delegaţia Comisiei de la Veneţia era prezentă la Palatul Cotroceni pentru a purta discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis este o demonstraţie a „dispreţului total” faţă de acest for european.

„Dispreţ total faţă de Comisia de la Veneţia aflată acum în România pentru a analiza situaţia din justiţie: cei 180 de apărători ai corupţilor din Parlament, care au votat modificările la Codurile penale, şi-au văzut liniştiţi de protejarea lor. Comisia de la Veneţia a recomandat de câteva ori ca articolele care dezincriminează infracţiuni de corupţie să fie reconsiderate pentru a nu slăbi lupta împotriva corupţiei. ‘Ce să ne spună Comisia de la Veneţia?’, se întreba sfidător Iordache, sigur pe voturile pentru apărarea infractorilor. Ceea ce Comisia de la Veneţia şi Comisia Europeană ne-au spus răspicat este că ne abatem de la democraţie, că legea nu mai este pentru toţi, iar politicienii infractori se pun deasupra legii”, a conchis Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne