Macovei: De 20 de ani, partidele politice lucrează împreună pentru a fura din buzunarul oamenilor

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Politicienii din toate partidele politice, care lucrează împreună de peste 20 de ani, fură din banii românilor şi îi mint pe aceştia în mod constant, iar când sunt încolţiţi de DNA se plâng că le sunt făcute dosare politice, a declarat sâmbătă europarlamentarul Monica, în cadrul unei conferinţă de presă organizate la Baia Mare.

"Practic, sunt toţi la fel, aceste partide lucrează împreună de peste 20 de ani, fură, mint românii şi foarte important fură din buzunarul oamenilor, iar oamenii trebuie să înţeleagă că toate aceste infracţiuni sunt din buzunarul lor din pensia lor, salariul lor, din ce s-ar investi în drumuri, din ce s-ar investi în învăţământ", a precizat Monica Macovei, citată de Agerpres.

Fostul ministru al Justiţiei a mai arătat că, din 2005 de când a fost creat DNA, mulţi dintre politicienii care au ajuns să fie încolţiţi de procurorii anticorupţie se plâng că sunt victimele unui dosar politic, însă acest lucru este "foarte clar că e o minciună şi o apărare care nu mai ţine şi nu mai e luată în serios".

"Când l-am auzit pe Ponta acum două zile că familia lui e hărţuită dacă cumnatul lui a fost reţinut pentru fraudă cu fonduri europene sau sub această acuzaţie... Lumea îşi face treaba, DNA îşi face treaba, judecătorii dacă dau mandat de arestare sau arest la domiciliu sau penitenciar sau supraveghere şi control judiciar, condamnare (...) înseamnă că au probe. Deci, nu vorbim de acuzaţii false", a mai precizat Monica Macovei.

Mai mult, europarlamentarul a criticat din nou atitudinea Senatului care l-a scăpat de urmărirea penală pe Varujan Vosganian în "Dosarul Romgaz" - un comportament politic îndepărtează România de intrarea în spaţiul Schengen

"Avem o singură barieră aici, acesta e una politică şi e vorba de Parlamentul României şi de ridicarea imunităţii. La unii le ridică, iar la unii nu le ridică; şi readuc în discuţie cazul senatorului Vosganian, unde şi anul trecut şi acum câteva zile, Senatul a decis să nu-i ridice imunitatea. Deci, el nu poate fi nici măcar cercetat, e vorba de imunitate pentru a fi cercetat, nu pentru a fi arestat, nu poate fi nici măcar chemat la DNA să i se ia o declaraţie.

(...) Am văzut că preşedintele PNL i-a cerut a doua zi să-şi dea demisia din partid. Mi se pare irelevant să-şi dea demisia din partid şi mi se pare o cerere superfluă. (...) Domnul Vosganian să-şi dea demisia din calitatea de senator, iar apoi procurorii pot face o nouă cerere către preşedintele ţării (...). În acest fel domnul Vosganian poate fi anchetat la fel ca toţi ceilalţi foşti miniştri", a adăugat Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne