Macovei denunţă o înţelegere secretă PNL-PSD la votul pentru cercetarea lui Laszlo Borbely

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei apreciază că nu este suficient faptul că Varujan Vosganian, scăpat de urmărirea penală în "Dosarul Romgaz" de către colegii lui senatori, şi-a dat demisia din PNL. Macovei îi cere acum lui Vosganian să renunţe la imunitatea parlamentară, pentru a-i lăsa pe procurorii DIICOT să îşi facă treaba.

"Există bariera Parlamentului, care câteodată se ridică, altădată rămâne lăsată. Sunt supărată pentru cazul Vosganian, că iar s-a respins în Senat cererea de ridicare a imunităţii pentru cercetare. Este inadmisibil aşa ceva, reacţia PNL a fost tardivă şi moale. Gorghiu i-a cerut să-şi dea demisia din partid. Şi preşedintele Iohannis a avut o reacţie tardivă, nu s-a întâmplat nimic", a declarat vineri Monica Macovei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

"Vosganian a rămas cu imunitate, nu poate fi cercetat, este senator în continuare. Soluţia corectă este să îşi dea demisia din Senat pentru a putea fi cercetat, demisia din partid nu înseamnă nimic, şi îi cer acest lucru. PNL să facă o anchetă internă şi să îi dea afară din partid pe cei care au votat împotriva ridicării imunităţii lui Varujan Vosganian", a solicitat europarlamentarul.

Prin aceste declaraţii, Monica Macovei susţine că vrea să tragă un semnal de alarmă în legătură cu votul de săptămâna viitoare privind încuviinţarea urmăririi penale a deputatului UDMR Borbely Laszlo, fost ministru al Mediului şi Pădurilor, acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte.

"Am auzit despre o înţelegere secretă între PNL şi PSD pentru ca în plen să se respingă ridicarea imunităţii pentru cercetarea lui Borbely. Poate prevenim acest lucru. Trebuie să îi avem în vedere pe toţi din UDMR care, probabil, au dublă cetăţenie, şi sunt cercetaţi, să nu ne trezim că Borbely nu va mai fi în ţară când i se ridică imunitatea. Există mijloace legale, interdicţia de părăsire a ţării", a avertizat Monica Macovei, adăugând că în prezent se vede "puroiul din clasa politică".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne