Macovei, despre vizita premierului la Teleorman: Ponta, personajul principal al unui spectacol grotesc nemaiîntâlnit

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat miercuri, pe blogul personal, că vizita premierului Victor Ponta în Teleorman, pe fondul inundaţiilor din regiune, reprezintă o nouă confirmare că România este condusă „de cel mai incompetent, iresponsabil şi rupt de realitate Guvern de după 1989”.

„Vizita de lucru” a lui Ponta pe domeniul Teleorman, administrat de baronul Dragnea de peste 10 ani de zile, arată lipsa de compasiune faţă de suferinţa şi nevoile oamenilor care şi-au pierdut membri de familie sau agonisirea de-o viaţă sub ape. Ponta are compasiune faţă de corupţii din PSD luaţi de DNA, de care nu se “dezice”, dar nu are compasiune pentru oamenii care se uită neputincioşi cum au pierdut totul din cauza corupţiei, incompetenţei şi iresponsabilităţii lui şi a lui Dragnea, precum şi a celor care au condus judeţul Teleorman atâţia ani”, este de părere Monica Macovei.

Europarlamentarul susţine că premierul nu s-a dus acolo din grijă pentru sinistraţii, ci pentru a puncta mediatic de pe urma tragediei lor, iar modul în care s-a desfăşurat vizita este catalogat de aceasta drept un spectacol grotesc.

„Ponta nu a fost cu barca prin Teleorman să rezolve o problemă, ci să puncteze mediatic de pe urma tragediei acelor oameni, exact aşa cum face de fiecare dată. S-a dus cu „barca de reportaj” după el, a avut grijă să nu-şi ude cizmele de cauciuc, urcând în barcă chiar şi când apa era de doar câţiva centimetri, a stat să fie tras cu barca de angajaţii ISU, dând impresia unui mare vizir sau unui paşă cărat de vasali. O astfel de imagine nu veţi vedea în nicio ţară civilizată din lume. Ponta a fost personajul principal al unui spectacol grotesc nemaiîntâlnit. Recent, la inundaţiile din Marea Britanie, prinţii William şi Harry au intrat în apă în cizme de cauciuc şi au ajutat la construirea unui dig”, a declarat aceasta.

Macovei a făcut referire şi la discuţia dintre Victor Ponta şi ministrului Apelor, Doina Pană.

„O lume întreagă îl ştie pe Ponta că este mitoman. Acum a dovedit că este şi mitocan, întrebând-o pe ministrul delegat pentru Ape, Doina Pană: „Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”. Dacă Ponta i-ar fi întrebat chiar pe cei inundaţi dacă „au chef de inundaţii”, aceştia l-ar fi obligat să muncească, în apă, alături de ei, să facă diguri, ca răspuns la nesimţirea şi aroganţa lui”, a adăugat aceasta.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, „vizita lui Ponta în Teleorman este o nouă confirmare că România este condusă de cel mai incompetent, iresponsabil şi rupt de realitate Guvern de după 1989. România şi românii merită să aibă un Guvern competent şi condus de o persoană matură şi responsabilă, nu de un claun mincinos şi arogant, preocupat numai de propria imagine pe seama tragediei oamenilor”.