Macovei iese la atac: Ministrul Justiţiei a minţit la Bruxelles

Prestaţia noului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, de la Bruxelles i-a lăsat un gust amar europarlamentarului Monica Macovei, care îl acuză că a minţit în cadrul dezbaterii pe tema situaţiei generate de adoptarea OUG 13 organizate în Parlamentul European.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a minţit la Bruxelles în legătură cu OUG 13, când a spus că problema era legată doar de faptul că a fost adoptată seara, şi în legătură cu Legea graţierii, când a spus că aceasta nu urmăreşte graţierea faptelor de corupţie, a acuzat europarlamentarul Monica Macovei, într-un interviu acordat RFI.

Fostul ministru al Justiţiei a comentat pe marginea a două declaraţii făcute de Tudorel Toader cu ocazia dezbaterii publice pe tema situaţiei din România, care a avut loc în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European:

1. Ora adoptării OUG 13/2017 a contat, dar problema era ce prevedea această ordonanţă. De exemplu, modificarea infracţiunii de abuz în serviciu, stabilind plafonul de 200.000 de lei prejudiciu, astfel încât Dragnea să scape dacă ar fi condamnat în al doilea dosar.

2. Pe 22 martie 2017, când a avut loc audierea publică în Comisia LIBE, amendamentele lui Şerban Nicolae, prin care se graţiază şi faptele de corupţie, erau deja depuse la proiectul legii graţierii. Amendamentele sunt încă acolo, nu au fost retrase.