Macovei: Lider PSD ajunge cel care ”garantează imunitatea penalilor”

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

”Căpetenia mafioţilor PSD este aleasă doar acea persoană care garantează imunitatea penalilor”, a comunicat luni europarlamentarul Monica Macovei, în contextul în care mai mulţi lideri ai PSD sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie şi abuz de putere de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Acuzaţiile lui Macovei survin în contextul în care, luni dimineaţă, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA fiind acuzat că i-a solicitat unui coleg de partid să iniţieze o lege de amnistiere care urma sa-l scape de mai multe condamnări cu pedepse cu închisoarea.

Potrivit unor surse judiciare, "Viorel Hrebenciuc trăgea sfori pentru fostul ministru al Transporturilor Dan Şova, ajutându-l să ajungă la şefia PSD". În schimbul ajutorului, Şova, ajuns şi el astăzi la DNA, urma sa-l scape pe Hrebenciuc de dosare.

În situaţia lui Hrebenciuc, care mai este anchetat şi în dosarul supranumit ”Mafia lemnului” alături de alţi colegi de partid precum Ioan Adam, şi Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, se află şi alţi membri ai PSD.

”Lui Hrebenciuc îi este frică că ajunge în puşcărie. Aşa cum le este frică multor politicieni PSD. Şi pentru a scăpa de închisoare îşi fac legi de graţiere sau vor să scoată infracţiuni din legile existente, ca să nu mai răspundă pentru faptele lor”, a mai declarat fostul ministru al Justiţiei.

Ponta şi PSD, ajutaţi de Voiculescu şi PNL, au mai încercat de câteva ori să treacă prin Parlament o lege prin care să îi graţieze pe corupţi. Ultima încercare a fost pe 10 decembrie 2013, în “marţea neagră”, a declarat Macovei, făcând referire la ziua când Camera Deputaţilor a adoptat ”super-imunitatea” parlamentarilor şi baronilor locali.

Fostul ministru al Justiţiei a mai apreciat că scopul politicienilor USL este să ”se pună la adăpost în caz că vor fi condamnaţi la închisoare pentru fapte de corupţie”.

”Acum avem şi dovada că politicienii USL nu se gândesc nici la aglomeraţia din închisori, nici la graţierea unor persoane condamnate pentru găinării. Scopul lor era să se pună la adăpost în caz că vor fi condamnaţi la închisoare pentru fapte de corupţie.

Avem şi proba cea mai clară cum se ajunge preşedinte la PSD. Se negociază imunitatea în faţa legii. Căpetenia mafioţilor este aleasă doar acea persoană care garantează găştii penalilor că îi va scăpa de puşcărie. Aşa a ajuns şi Ponta, aşa ar fi urmat să ajungă şi Şova”, a afirmat candidatul independent la preşedinţie Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne