Macovei: Membrii din Congresul american erau şocaţi că nu au fost consultaţi de propunerea lui Hellvig

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Prezentă în platou la Adevărul Live, europarlamentarul Monica Macovei a dezvăluit că unii membri din Congresul american au fost şocaţi de faptul că nu au fost consultaţi cu privire la numirea liberalului Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii, o atitudinea de neînţeles pentru ei.

"Nu a existat o consultare. Când eşti într-un cerc, într-un board şi iei o decizie, te consulţi. NATO e format din mai multe state membre. Dacă ni se întâmplă ceva, la NATO ne ducem să ne apere. Avem un parteneriat special cu SUA. Au baze militare, e firesc să te consulţi. Noi vorbim de SRI, care se ocupă de antiterorism. Lucrează cu alte servicii pe domeniul acesta. Trebuie să ai încredere. Serviciile americane trebuie să aibă încredere în oamenii din serviciile româneşti ca să îţi dea informaţii. La fel şi în cele franceze, în toate. Ei lucrează împreună. Trebuie să ai consultări. Mai ales că ei poate ştiu ceva ce tu nu ştii", a precizat Monica Macovei.

În ciuda faptului că în presă se vehiculează informaţia că americanii au fost de fapt consultaţi, fostul ministru al Justiţiei susţine că acest lucru nu este adevărat, informaţii pe care le are "de la diverşi oameni, pe linia celor din Congres am aflat că nu au fost consultaţi şi nu înţelegeau, că nu se lucrează aşa".

"Membrii din Congresul american erau şocaţi că nu au fost consultaţi. Pe Hellvig nu pot să spun că îl cunosc, am schimbat câteva cuvinte", a subliniat Monica Macovei.

Jurnaliştii i-au amintit acesteia, că fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că nu era normal să consultăm SUA înainte de numirea şefului SRI.

"Dar e firesc să te consulţi cu ei. Nu trebuie să aştepţi să vină americanii, să te ajute. Şi tu trebuie să faci ceva, e ca la inundaţii, când unii stau şi beau şi vine Armata să scoată mobila din casă. Sunt state care se pregătesc de agresiunea sovietică. Este o ameninţare reală. Unul din statele baltice, săptămâna trecută, a reintrodus armata obligatorie", a fost replica Monicăi Macovei.

Parlamentarii reuniţi în şedinţă comună l-au validat luni pe liberalul Eduard Hellvig în funcţia de director al SRI. Pentru a afla mai multe despre cariera politică a acestuia intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne