Macovei: Nu peste tot DNA lucrează la fel. Filiala din Constanţa nu a făcut nimic cu tot ce se întâmpla acolo

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat vineri, la şcoala de vară de la Sighet, că remarcă o schimbare radicală în justiţie, fiind tot mai mulţi judecători şi procurori curajoşi în România. Macovei a subliniat însă că sunt şi locuri unde sistemul nu funcţionează cum ar trebui, dând exemplul filialei DNA din Constanţa.

„Sunt tot mai mulţi procurori curajoşi care s-au obişnuit cu ideea în cazul unor politicieni, şi nu le mai pasă, adică nu au teama lor, cu judecători curajoşi care acum 5-6 ani ani dădeau achitări după care dădeau condamnări cu suspendare, iar acum dau cu executare. Acum vedem o evoluţie. Suntem pe drumul cel bun, şi nici nu se putea peste noapte ca tot sistemul din justiţie să se schimbe. Problema este să fim tot mai mulţi (…), problema este să nu se zică stop!”, a precizat Monica Macovei, citată de stiripesurse.ro.

Deşi a apreciat progresul înregistrat de instituţii, lucru evidenţiat de ultimele condamnări din lumea politică şi a fotbalului, fostul ministru al Justiţiei a fost de părere că sunt şi locuri unde lucrurile nu merg cum ar trebui, arătând cu degetul spre filiala DNA din Constanţa, ''fieful" lui Radu Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu, ambii acuzaţi de numeroase fapte de corupţie.

„Suntem în situaţia în care omul face diferenţa. Nu e tot sistemul judiciar la fel, nu peste tot DNA lucrează la fel. Filiala Constanţa DNA s-a vorbit despre ea că a făcut ceva? Cu tot ce s-a întâmplat cu plajele, cu terenurile, e altă ţară”, a susţinut Monica Macovei.