Macovei: Ponta şi Oprea, legaţi nu doar de relaţiile de cumetrie, ci şi de modul în care au ajuns "doctori" în drept

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a aplaudat decizia Comisiei de etică a Universităţii din Bucureşti de a examina suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat scrisă de actualul premier interimar Gabriel Oprea.

"Şi cumătru, şi plagiator? Ponta s-a depăşit pe sine în alegerea înlocuitorului la şefia Guvernului. Este bine că Universitatea din Bucureşti ia în serios informaţiile din presă şi verifică teza de doctorat a premierului interimar Oprea. Este un semn de sănătate a instituţiilor. Pe Ponta şi Oprea nu îi leagă doar relaţiile de cumetrie şi prietenie, ci şi modul în care au ajuns "doctori" în drept.

Analiza tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, făcută de Hotnews.ro, arată că cea mai mare parte a lucrării reprezintă pasaje copiate prin metoda copy&paste din alte lucrări, contribuţia ministrului Oprea fiind minimă. Aştept cu interes decizia Universităţii Bucureşti", a precizat Monica Macovei.

Gabriel Oprea şi-a făcut studiile de Doctorat în perioada 1995-2000 la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi a obţinut titlul de doctor cu o lucrare în domeniul Procedurii Penale, avandu-l coordonator pe profesorul Ion Neagu.

Hotnews.ro a publicat, sub semnătura Emiliei Şercan, o analiză amănunţită a tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea. "Calupuri întregi de text sunt preluate ad litteram din lucrările altor autori", a evidenţiat analiza.

Recomandăm şi Gabriel Oprea acuzat şi el de plagiat. Generalul neagă

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne