Macovei: Profilul ministrului Justiţiei trebuie să fie opus celui al lui Nicolicea, Şerban Nicolae sau Iordache

Profilul viitorului ministru al Justiţiei trebuie să fie opus celui al lui Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, sau Florin Iordache pentru că aceştia au fost în ultimii ani în fruntea armatei de politicieni care au atacat constant anticorupţia, a subliniat europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

PSD trebuie să facă o altă propunere pentru funcţia de prim-ministru al României dacă tot a amânat desemnarea preşedintele Klaus Iohannis, iar la Ministerul Justiţiei ar trebui pusă o persona onestă şi curajoasă, nu unul dintre politicienii care au atacat constant lupta anticorupţie, a opinat fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, într-un interviu acordat RFI.

"Dacă tot a amânat (preşedintele Klaus Iohannis-n.r.) desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru, atunci poate că PSD va avea înţelepciunea să propună altă persoană, necontrolată de condamnatul Dragnea, necontrolată de Nicuşor Constantinescu. Poate că totuşi vin cu altă propunere, dacă au această pauză de reflecţie, pentru că este evident că doamna Shhaideh este doar un om pe care Dragnea îl va controla total şi va avea un rol decorativ şi limitat", a precizat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei precizează că legea 90/2001, care nu le permite condamnaţilor penal să facă parte din Executiv şi îi blochează astfel drumul liderului PSD Liviu Dragnea spre Palatul Victoria, este constituţională.

"Aud tot felul de lucruri neadevărate în spaţiul public. Această lege se referă la cei care sunt numiţi. În Guvern eşti numit ca ministru sau ca prim-ministru. Deci nu se referă la cei aleşi, nu are nici o legătură cu Constituţia. Ar fi ca şi cum ne-ar da o palmă tuturor (o eventuală modificare a legii 90/2001 - n.r.). Nu poţi să modifici legea pentru o anumită persoană, ca să scape Dragnea şi să poată fi Dragnea prim-ministru", a opinat Monica Macovei.

Cât despre viitorul ministru al Justiţiei, europarlamentarul şi-ar dori o persoană "foarte puternică şi curajoasă".

"Profilul să fie opus celui al lui Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, Florin Iordache, vorbesc de nume care s-au vehiculat în presă, pentru că aceştia au fost în ultimii ani în fruntea armatei de politicieni care au atacat constant justiţia şi anticorupţia, au încercat să schimbe legile în favoarea lor, bineînţeles. Ce profil trebuie să aibă? Trebuie să fie o persoană onestă, foarte puternică", a punctat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne