Macovei: Toader, sluga coaliţiei penale, a pus OUG pe masa Guvernului. Dispreţuieşte judecătorii şi procurorii

Europarlamentarul Monica Macovei a reacţionat după ce Guvernul Dăncilă a adoptat OUG privind secţia specială de investigare a magistraţilor.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Guvernul Dăncilă a adoptat, "ca hoţii", "netransparent", ordonanţa de urgenţă prin care înfiinţează secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, a transmis joi, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Monica Macovei.

"Toader, sluga coaliţiei penale PSD, ALDE, UDMR, a pus pe masa Guvernului această OUG. Acelaşi Toader a încălcat recomandarea Comisiei de la Veneţia, din iulie 2018, care cerea Guvernului să „reevalueze” propunerea privind înfiinţarea acestei secţii. Dacă o dispreţuieşte, să nu se mai laude că este membru al acestei Comisii! De ce mai stă ministru al Justiţiei dacă dispreţuieşte judecătorii, procurorii şi CSM? Răspunsul este evident: ca să le calce în picioare independenţa şi profesionalismul. Modelul lui e procurorul subordonat controlului ierarhic, cum ne-a spus public procurorul propus de el la şefia DNA", a declarat Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei susţine că pericolul înfiinţării secţiei speciale de anchetare a magistraţilor este major: presiuni pentru intimidarea şi şantajarea judecătorilor şi procurorilor şi ruperea DNA, unde funcţiona până acum o secţie pentru magistraţi.

"România a ajuns ţara în care afli din Monitorul Oficial ce conţin actele adoptate de Guvern, condusă de un grup de politicieni corupţi, serviţi de slugile loiale din fruntea ministerelor", a punctat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne