Macovei, tot mai singură. Al doilea preşedinte M10 demisionează în mai puţin de o lună

Cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare, M10, partidul fondat de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, îşi pierde din ce în ce mai mulţi oameni de calitate.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Nici nu şi-a dat bine demisia tânăra şefă M10 Ioana Constantin, alături de alţi trei membri marcanţi ai partidului fondat de Monica Macovei, că a urmat la rând şi Florin Stan, cel care rămăsese să conducă formaţiunea, din postura de preşedinte interimar. Motivele? Nu poate admite ca cineva să nu respecte legile statului şi în egală măsură să fie "curat ca lacrima", a explicat politicianul, fără a articula însă în mod concret la ce anume se referă.

"Astăzi demisionez din funcţia de Preşedinte Interimar al Partidului M10. Am preluat această sarcină cu dorinţa de a construi. Încă de la început am pus umărul acestei construcţii şi succesiv am ocupat posturile de Preşedinte Interimar Judeţul Ilfov, Secretar Regional pe zona de Sud a ţării, la alegerile interne am primit cele mai multe voturi pentru Vicepreşedinte M10, iar în şedinţa Biroului Permanent Politic din data de 9 septembrie, cu unanimitate de voturi, am fost ales Preşedinte Interimar al Partidului M10. Mulţumesc colegilor şi Preşedinţilor de judeţ cu care am făcut echipă extraordinară la alegerile locale contribuind la nivel naţional cu jumătate din scorul obţinut de M10.

Am intrat în această construcţie pentru dreptate fiind dornic să mă alătur luptei anticorupţie plecând de la premiza că atunci când nu ştii nu ai cum să acţionezi, iar atunci când îţi sunt aduse la cunostinţă anumite situaţii iei măsurile cuvenite. Nu pot admite ca cineva să nu respecte legile statului şi în egală măsură să fie "curat ca lacrima". Am certitudinea că noua generaţie poate să conceapă vaccinul", a scris vineri, pe reţeaua de socializare, Florin Stan.

Fostul lider M10 susţine că partidul din fruntea căruia a decis să plece este un proiect frumos, curat, cu oameni oneşti, construit pe baze sănătoase.

"Am avut plăcerea să cunosc oameni remarcabili, iar dăruirea acestora contribuie pas cu pas la curăţarea şi reformarea noii clase politice. Vă doresc succes dragi colegi şi nu în ultimul rând viitorului Preşedinte M10", a adăugat Florin Stan.

Nu demult, preşedintele M10 Ioana Constantin, secretarul general Eduard Wagner, vicepreşedintele Lucian Popa şi secretarul Regional Vest Ada Cean şi-au luat la revedere de la posturile de conducere deţinute în partidul înfiinţat de Monica Macovei. Deşi motivele sunt încă neclare, aluziile sunt însă cât se poate de sugestive. Detalii aici.