Macovei: Valorile PNL - încălcarea statului de drept, colaborarea cu Securitatea, condamnaţi ţinuţi în partid

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei a vorbit miercuri seară, la postul B1 Tv, despre motivul pentru care a fost împotriva viitoarei fuziuni PDL-PNL, amintind de "valorile imuabile ale PNL".

"Fuziunea va însemna că noul nume este PNL. Mi-am spus cuvântul în Biroul Permanent Naţional acum circa 3 săptămâni, cred. Şi am fost împotrivă. Nu dintr-un motiv sentimental, ci dintr-un motiv raţional şi politic. Fiindcă semnalul este de înghiţire sau poate fi de şantaj; de ce ai renunţat la asta, de ce cu orice chip, tu nu ai cu ce cărţi să joci pe masă, să negociezi?", a întrebat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei aminteşte că a avut o serie de intervenţii publice atunci când preşedintele de onoare la PNL Mircea Ionescu Quintus vorbea despre "imuabilele valori liberale" la care PNL nu poate renunţa.

"Eu am şi avut intervenţii publice pentru că domnul Quintus se referea la valorile liberale şi atunci am întrebat care sunt. Pentru că până acum am văzut încălcarea statului de drept, condamnaţi definitiv rămaşi în partid – la noi sunt excluşi. Un caz e domnul Chiuariu care este în Comisia juridică. Cei care au colaborat cu Securitatea – în Statutul PDL încă dinainte de a veni eu în partid – erau excluşi. Şi atunci am întrebat care sunt valorile. Colaboratorii cu Securitatea şi condamnaţii definitiv în partid? Ok, e un nume istoric, dar oamenii de azi nu mai au nicio legătură cu oamenii care au făcut istorie", a adăugat Monica Macovei.

Anterior, europarlamentarul PDL a declarat că atacarea şi blocarea justiţiei, colaborarea cu Securitatea, membri condamnaţi penal menţinuţi în partid sunt "tradiţia", "identitatea" şi valorile "imuabile" la care PNL nu renunţă - "deocamdată asta înseamnă pentru mulţi numele PNL".

„Eu ştiu că dreapta înseamnă respect faţă de lege şi justiţie; integritate şi etică în politică; anticorupţie pentru ca oamenii să nu mai fie umiliţi la ghişee şi pentru ca mediul de afaceri, competiţia corectă şi locurile de muncă să nu mai fie subminate de corupţie. Dreapta însemna şi adevăr, credinţă şi căinţă când greşeşti. Mai înseamnă şi să îţi iubeşti ţara mai mult decât pe tine. Despre astea nu prea am auzit la PNL. Dar poate le spune tare, public şi clar, ca să auzim toţi. Pe baza unor astfel de principii, da, se poate face o dreaptă unită, credibilă şi puternică”, a concluzionat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne