MAE, după atacul din Siria: Acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa, o reacţie fermă la atrocităţile regimului Assad

Ministrul de Externe a reacţionat după atacul desfăşurat de SUA, Marea Britanie şi Franţa în Siria, în replică la presupusul atac cu arme chimice care a avut loc în oraşul sirian Douma.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a utilizării armelor chimice în orice circumstanţe, în orice împrejurare, comiterea unor asemenea acte neavând nicio justificare, se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă de instituţia condusă de Teodor Meleşcanu.

"Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populaţiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenţă, de o manieră independentă şi imparţială. Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act. Acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa, la data de 14 aprilie, constituie o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în rândul populaţiei civile din Douma, confruntată cu consecinţele devastatoare ale unui război care trebuie încheiat cât mai curând. România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici", a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă necesitatea soluţionării conflictului din Siria, care a provocat suferinţă populaţiei siriene.

"MAE consideră, de asemenea, esenţial ca toate părţile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize, pe baza rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, în special a Rezoluţiei 2254/2015 şi a Comunicatului de la Geneva (2012)", se precizează în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne