Maghiarii vor decide "pragmatic" pe cine susţin în turul doi - Kelemen Hunor

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Kelemen Hunor, preşedinte UDMR şi candidat la funcţia supremă în stat, a susţinut, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că în turul doi al alegerilor prezidenţiale maghiarii trebuie să ia o decizie "foarte raţională şi pragmatică" şi să susţină în turul al doilea al alegerilor un preşedinte care "să nu limiteze spaţiul de mişcare" pentru dezideratele minorităţii, informează Mediafax.

”Am spus că în acest moment trebuie să ne concentrăm asupra primului tur, după care vom discuta, sigur, în funcţie de rezultate. Nu ştim cine intră în turul doi, dar, pentru noi, decizia trebuie să fie foarte raţională, foarte pragmatică şi nu sentimentală şi trebuie să ne gândim la un preşedinte care dă câteva perspective în ceea ce priveşte dezideratele noastre. Un preşedinte care ne deschide perspective şi nu limitează spaţiul de mişcare pentru dezideratele noastre”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă va face o recomandare comunităţii maghiare pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Kelemen Hunor a spus că, în cazul în care el nu intră în turul doi, atunci se vor aşeza la masă şi vor stabili mesajul.

Kelemen Hunor a participat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la dezbaterea publică ”Voci Maghiare Locale”, pe agenda discuţiilor aflându-se inclus şi proiectul de autonomie al maghiarilor propus de UDMR, partid aflat la guvernare alături de Victor Ponta şi PSD.