Magistrata Curţii Constituţionale a Moldovei, Victoria Iftodi, următorul ministru al Justiţiei

Ar fi bine să-şi dea demisia tot guvernul, ca să putem organiza alegeri anticipate împreună cu cele din Chişinău şi Bălţi, a declarat Dodon în contextul semnării decretului privind demisia lui Tănase.
Victoria Iftodi şi Alexandru Tănase
Victoria Iftodi şi Alexandru Tănase (The Epoch Times Romania)

Victoria Iftodi, judecător la Judecătoarea Curtea Constituţională a Moldovei (CCM), este propusă de Partidul Democrat la funcţia de ministru al Justiţiei, după ce Igor Dodon a semnat demisia lui Alexandru Tănase. Anunţul a fost făcut, marţi de liderul PDM Vlad Plahotniuc, în timpul unui briefing de presă.

Victoria Iftodi a recunoscut pentru ziarulnational.md că are în faţă un mandat dificil dar s-a arătat a fi convinsă că va avea o relaţie foarte bună cu partenerii de dezvoltare, care sprijină Republica Moldova în reforma justiţiei pe baza experienţei pe care a acumulat-o în calitate de ambasador.

După semnarea decretului privind demisia lui Alexandru Tănase, şeful statului a scris pe pagina sa de socializare că la guvernare ar fi rămas cu un unionist mai puţin. ”Şi ar fi bine să-şi dea demisia deja tot Guvernul, în frunte cu premierul Filip, ca să putem organiza alegeri anticipate împreună cu cele din Chişinău şi Bălţi.”

De menţionat că Guvernul urmează să numească un nou judecător la Curtea Constituţională.