Magistraţii nu se lasă intimidaţi de Jandarmerie. Nou protest în faţa Palatului de Justiţie

Nemulţumiţi că Guvernul nu numai că a refuzat să abroge ordonanaţa prin care a modificat legile Justiţiei fără consultări şi fără avizul CSM, ci mai mult, se pregăteşte să dea OUG şi pe codurile penale, magistraţii anunţă un nou protest.
Protestul magistraţilor
Protestul magistraţilor (Epoch Times România)

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan - cunoscută opiniei publice ca procuroarea din dosarul Tel Drum - anunţă că magistraţii vor protesta din nou pe treptele Palatului de Justiţie, în ziua de luni, 25 martie, la ora 18. Anunţul vine în condiţiile în care lunea trecută Jandarmeria a încercat să-i împiedice pe magistraţi să protesteze în acelaşi loc.

Magistraţii vor protesta luni, 25 martie 2019, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiţie din Bucureşti, faţă de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, faţă de maniera netransparentă şi neloială de legiferare în domeniul statutului profesiei de magistrat, faţă de înfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, precum şi faţă de iminenta adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, care este de natură să afecteze grav combaterea fenomenului infracţional în ansamblu.", transmite, pe Facebook, Lăncrănjan.

Reamitim că în urmă cu o săptămână, Jandarmeria a încercat să-i oprească pe magistraţi să protesteze în faţa Palatului Justiţiei din Capitală. Motivul invocat? Ar exista un ordin al conducerii Curţii de Apel Bucureşti în acest sens.

Potrivit hotnews.ro, unul dintre jandarmii mobilizaţi acolo a declarat, pentru Rezistenţa TV, că magistraţii nu pot protesta pentru că "este spaţiul juridic al instituţiei", iar reprezentanţii Curţii de Apel Bucureşti "vor să se delimiteze".

Însă o judecătoare - Andreea Sârbu, de la Judecătoria Sectorului 1 - a rămas tot timpul pe treptele instituţiei, iar în cele din urmă ei i s-au alăturat şi ceilalţi judecători şi procurori, care se mutaseră în colţul din stânga al clădirii.

"Cred că oricine vrea să protesteze trebuie să aibă dreptul să o facă. (...) Îmi doresc o revizuire a legilor Justiţiei, care încalcă independenţa justiţiei. Lăsând la o parte ordonanţele, care evident că ne încalcă independenţa, nici cele trei legi ale justiţiei nu respectă statul de drept. Preşedintele Curţii de Apel Bucureşti ne interzice să stăm pe treptele Curţii (...) am înţeles că există un ordin, pe care nu l-am văzut (...) Dreptul la libera exprimare nu ni-l poate interzice nimeni. Este un drept pe care îl avem şi noi, magistraţii, ca orice cetăţean", a declarat judecătoarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne