"Magna cum fraude". Emilia Şercan: E ahtiat după titluri şi zorzoane academice!

Emilia Sercan
Emilia Sercan (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

"Academia de Studii Economice i-a acordat titlul de doctor honoris causa lui Sorin Cîmpeanu 'pentru contribuţia în dezvoltarea şi consolidarea învăţământului românesc, în general, şi a celui universitar în special'", a afirmat, pe pagina sa de socializare, jurnalista Emilia Şercan, care a catalogat drept scandaloasă această justificare.

"Această justificare este scandaloasă mai ales că vine din partea unei universităţi partenere a Consorţiului Universitaria, universitate care nu se arată afectată de tăierile de finanţare aplicate marilor universităţi româneşti, ci preferă să se pună la adăpost prin gesturi academice reprobabile. Sursele mele din sistemul academic îmi spun că Sorin Cîmpeanu se află în spatele tăierii de către ministrul Valentin Popa a finanţărilor acordate celor mai importante universităţi (Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai, Universitatea Al.I. Cuza şi Universitatea de Vest). Tot el a fost cel mai puternic susţinător al ministrului Valentin Popa încă dinainte de numirea efectivă a acestuia, fiind cel care a adunat semnăturile celor 45 de rectori", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista a remarcat că, în laudatio de acordare a titlului doctor honoris causa, ASE scrie aşa: "În cei 27 de ani de activitate didactică şi de cercetare, prof. Sorin Cîmpeanu s-a evidenţiat mai ales în prima parte a carierei profesionale ca fiind unul dintre cei mai competenţi şi activi cercetători români în domeniul agronomic".

"Mi-a plăcut că cei de la ASE au precizat "mai ales în prima parte a carierei", pentru că valoarea unui cercetător este dată de indicele Hirsch, iar indicele Hirsch al lui Cîmpeanu era anul trecut de 1 (unu). În schimb, se vede treaba că este ahtiat după titluri şi zorzoane academice: este membru titular în Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale şi membru corespondent în Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti” şi în Academia de Ştiinţe Tehnice din România. Mai are încă trei titluri de doctor honoris causa de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi şi de la Universitatea din Craiova", a precizat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #magnacumfraude.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne