Mai multe curse ale companiei naţionale Tarom, anulate în urma protestelor spontane ale echipajelor

Aeronavă TAROM
Aeronavă TAROM (Epoch Times România)

Luni dimineaţă, mai multe curse ale Companiei naţionale Tarom, majoritatea interne, au fost anulate din cauza unor acţiuni de protest spontane ale echipajelor, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai companiei.

Au fost anulate până în prezent cursele Tarom din Bucureşti spre Cluj (ora 7:30), Satu Mare (7:55), Baia Mare (7:55) şi Oradea (8:00). Au fost anulate şi curse cu destinaţia Bucureşti de la Târgu Mureş (7:00), Sofia (7:05), Iaşi (7:10), Chişinău (7:15), Baia Mare (11:05) şi Oradea (11:10), se arată pe site-ul Aeroportului "Henri Coandă".

Celelalte zboruri se desfăşoară conform programului, a mai informat Tarom. Reamintim că, nemulţumiţi că salariile lor sunt cele mai mici din Europa, piloţii de pe aeronavele Airbus ale companiei Tarom au recurs la o acţiune spontană de protest duminică dimineaţă. Greva nu a fost anunţată, ci piloţii se declară "inapţi" să conducă avioanele.

Cum Tarom funcţionează cu un număr fix de angajaţi, dacă unul dintre aceştia este bolnav sau "inapt", nu există înlocuitor, iar avionul rămâne la sol. În consecinţă, în urma protestului spontan de luni, cel puţin două curse au fost amânate, neexistând înlocuitori pentru piloţii "inapţi".