Maia Sandu către Vladimir Cebotari: Începeţi lupta împotriva corupţiei de la hoţiile guvernării

Reforma justiţiei nu poate fi făcută cu aceiaşi indivizi care l-au omorât pe Boboc, Ţâbuleac, Paciu, Brăguţa. Cazul Brăguţa va fi investigat iar vinovaţii pedepsiţi doar dacă societatea va pune presiune pe guvernare, afirmă liderul PAS.
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova (facebook.com/pas)

În contextul declaraţiilor recente ale lui Vladimir Cebotari precum că în Republica Moldova lupta cu corupţia, mai ales la nivel înalt, este una eficientă, foarte vizibilă şi aduce rezultate clare, neselective, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu consideră că ministrul Justiţiei e preocupat mai mult de corupţia mică, mai puţin de corupţia mare însă ambele ar fi dăunătoare. ”Doar că o guvernare care fură milioane nu este credibilă şi nu va fi sprijinită de oameni în lupta ei împotriva corupţiei mici.”

”Vreţi să puteţi creşte salariile angajaţilor publici? Închideţi robinetele prin care se scurg banii publici în cantităţi enorme! Vreţi ca funcţionarii, medicii, profesorii să continue să-şi facă datoria? Atunci nu-i obligaţi prin sărăcirea ţării să stea în faţa dilemei dacă să ceară mită sau să plece peste hotare pentru a supravieţui. Începeţi lupta împotriva corupţiei de la hoţiile la nivel înalt, adică de la guvernare”, comentează liderul PAS pe pagina sa de socializare.

Vladimir Cebotari notează că reforma justiţiei avansează, doar că cetăţenii percep lucrurile în mod greşit. Mai mult, acesta a punctat că Andrei Brăguţa nu a fost ucis în instituţia subordonată Ministerului Justiţiei şi nu ar avea motive să-şi dea demisia.”Raportul de expertiză spune că persoana a murit din cauza unei tuberculoze purulente, dar asta nu înseamnă că nu există unele umbre care ridică semne de întrebare. Şi nu înseamnă că nu au existat pe lanţ în mai multe instituţii, mai multe neregularităţi care trebuiesc să fie atent studiate ca să nu se mai repete pe viitor.”

În context, Maia Sandu a ţinut să precizeze că din perspectiva guvernării, cazul tânărului Brăguţa, asasinat în penitenciar, este tot o ”problemă de percepţie”. ”Regimul ne spune că acest caz nu trebuie "politizat" şi aruncă vina pe victimă şi pe opoziţie. Aşa cum făceau naziştii şi comuniştii.”

În opinia preşedintei PAS nu poţi face reforma justiţiei şi asigura parcurs european cu aceiaşi indivizi care i-au omorât pe Boboc, Ţâbuleac, Paciu, Brăguţa şi cu aceia care i-au absolvit pe ucigaşi de răspundere. ”După câteva zile în care postacii guvernării au încercat din răsputeri să justifice omorul, procuratura, în sfârşit, a aflat din presă despre caz şi s-a autosesizat. Cazul va fi investigat şi vinovaţii vor fi pedepsiţi doar dacă societatea va pune presiune pe guvernare, în fiecare zi, oricât de mult timp ne va lua. Altfel, lucrurile vor rămâne nelămurite, iar sistemul va recidiva.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe