Maia Sandu: Eduard Harunjen va răspunde pentru toate ilegalităţile, chiar dacă şi-a dat demisia

Timp de 12 ani procuratura R. Moldova a fost condusă de procurori generali „slabi, servili, nevertebraţi”, aceştia instrumentând dosare politice şi distrugând oameni, vieţi, familii, afirmă deputatul Dumitru Alaiba.
Eduard Harunjen (în poze foştii procurori generali ai RM - Gurin, Zubco, Gurbulea)
Eduard Harunjen (în poze foştii procurori generali ai RM - Gurin, Zubco, Gurbulea) (facebook/D. Alaiba/ZdG)

Premierul, Maia Sandu susţine că Eduard Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale a Republicii Moldova, chiar dacă şi-a depus demisia.

„Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, inacţiunea în ceea ce priveşte lichidarea schemelor infracţionale comise de oamenii regimului, lipsa de progres în recuperarea banilor furaţi şi în pedepsirea făptaşilor furtului bancar, deposedarea de afaceri a celor care spuneau "nu" regimului, multe alte fărădelegi comise de el personal şi procurorii din subordine”, scrie prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a ţinut să reitereze că următorul procuror general trebuie să fie o persoană integră şi independentă atât de politic, cât şi de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au furat din banii publici, cât şi să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii. „Nu avem dreptul să greşim încă o dată.”

În context, deputatul din partea Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco notează că Harunjen a mers prea departe şi trebuie să răspundă penal pentru că a executat ordinele lui Plahotniuc până în pânzele albe. „Denunţurile lui Harunjen împotriva lui Plahotniuc ar fi desigur o circumstanţă atenuantă.”

Parlamentarul Dumitru Alaiba a specificat că timp de 12 ani procuratura R. Moldova a fost condusă de procurori generali „slabi, servili, nevertebraţi. Au instrumentat dosare politice. Au distrus oameni, vieţi, familii.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe