Maia Sandu: Ieşiţi la vot cu discernământ şi curaj, indiferent de opţiunile politice

După ce mai multe media a preluat de pe portalurile de pamflete, „ştiri” despre Maia Sandu, aceasta a decis să dezmintă acele lucruri, pentru a nu duce electoratul în eroare. Sandu a îndemnat totodată cetăţenii să iasă la vot nu de frica cuiva, ci pentru copiii lor.
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (captură foto / privesc.eu)

După evenimentele din ultima perioadă, candidatul unic la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, din partea PPPDA, PAS şi PLDM, Maia Sandu a decis să facă lumină cu privire la mai multe subiecte apărute în presă, care, potrivit acesteia nu sunt decât nişte minciuni la adresa ei.

„În ultimele zile s-au spus foarte multe minciuni şi vreau să aflaţi adevărul direct de la mine. Este fals că aş fi promis cuiva (după întâlnirea cu Angela Merkel – n.r.) să aduc migranţi sirieni în Republica Moldova. Este fals că m-aş fi întâlnit ieri (după ieşirea lui Lupu din cursa prezidenţială – n.r.) cu Plahotniuc şi nu am vorbit niciodată cu el. Nu am dat cu piciorul în electoratul PD (cum a afirmat Leancă n.r.), am refuzat sprijinul unei anumite persoane care se numeşte Vlad Plahotniuc, de sprijinul lui eu nu am nevoie. Este fals că am interzis icoanele în şcoli. Aceste şi alte minciuni trebuie demascate pentru că nu este frumos să dezinformăm electoratul”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă.

Conştientă de faptul că cetăţenii au obosit de această luptă politică, Sandu i-a îndemnat totuşi să mai facă un efort şi peste trei zile să meargă la vot să-şi aleagă preşedintele indiferent de apartenenţa politică.

„De regulă politicienii ne promit soluţii magice pentru toate problemele cu care ne confruntăm. Am trecut prin această experienţă. Ştim că nu putem crede în aceste soluţii iluzorii.

Eu o să încep să fac ordine de acolo de sus, o să facem ordine în toată ţara. Indiferent de opţiunile voastre politice, indiferent de limba pe care o vorbiţi, indiferent de faptul dacă vă uitaţi spre est sau spre vest, indiferent dacă vă place mai mult de România sau de Rusia, eu voi face tot ce-mi va sta în putere ca dvs. cu toţii să vă simţiţi în siguranţă acasă, pentru că fiecare cetăţean contează”, a adăugat candidatul PAS, potrivit privesc.eu.

Aceasta consideră că Moldova are nevoie de unitate, iar politicienii corupţi care au condus-o de-a lungul timpului au încercat să dezbine poporul. „Au folosit lucruri importante pentru noi, limba, istoria, cultura, religia pentru a ne ţine separaţi. Lor le-a fost mai uşor să ne fure ştiindu-ne dezbinaţi. Trebuie să ştim că adevăraţii salvatori ai acestei ţări sunteţi dvs. Cu discernământ şi maturitate, cu curaj şi bun simţ, eu vă îndemn să mergeţi la vot şi să votaţi nu împotriva cuiva, ci pentru, nu de frica cuiva ci pentru copiii voştri”, a subliniat Maia Sandu, îndemnând şi diaspora să meargă la vot, „pentru că dvs. puteţi să faceţi diferenţa”.

Pe final, liderul PAS a ţinut să reitereze faptul că, deşi cele mai importante instituţii ale statului sunt Parlamentul şi Guvernul, şi „Preşedintele are foarte multe pârghii, poate veni cu iniţiative legislative. Este adevărat, Parlamentul trebuie să le voteze, dar o să ne batem aşa cum am făcut pe segmentul educaţional şi o să mă asigur că nu se comit abuzuri în instituţiile statului pentru că preşedintele, din câte ştiţi, are acces la foarte multă informaţie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe