Maia Sandu, împiedicată să-şi înregistreze partidul de o nouă cerinţă

Fostul ministru al Educaţiei, iniţiatoarea proiectului politic PAS, Maia Sandu, scrie pe pagina sa de Facebook că Ministerul Justiţiei impune o cerinţă nouă pentru înregistrarea partidelor - indicarea locului de muncă al membrilor de partid, care nu este prevăzută în legea privind partidele politice.
Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

După ce câteva mii de membri PAS au semnat listele formaţiunii, însă fără a indica locul de muncă, Maia Sandu se teme că Ministerul Justiţiei încearcă să oprească înregistrarea Partidului Acţiune şi Solidaritate.

''O surpriză de la Ministerul Justiţiei… Legea nr.294 din 2007 privind partidele politice spune că pentru înregistrarea unui partid politic, la Ministerul Justiţiei, se depune lista membrilor partidului care cuprinde: numele, prenumele, data naşterii, domiciliul, seria şi numărul actului de identitate şi semnătura membrului. La 22 aprilie 2016, Ministerul Justiţiei plasează pe pagina sa oficială un document prin care impune o cerinţă nouă, care nu se conţine în lege - locul de muncă al membrilor de partid. Asta după ce câteva mii de cetăţeni au semnat în listele de membri PAS fără a indica locul de muncă”, a scris fostul Ministru al Educaţiei pe Facebook.

”Pornind de la semnalele primite de la unii membri PAS din raioane despre faptul că sunt intimidaţi, şantajaţi, că li se cer numele membrilor organelor teritoriale de conducere etc., apare întrebarea: de ce ar avea nevoie Ministerul Justiţiei de locul de muncă al membrilor unui partid? Sper că documentele cu cerinţe abuzive, apărute peste noapte, nu sunt mai presus de Lege”, mai arată Maia Sandu.