Maia Sandu, pentru mediul de afaceri: Să nu ne minţim unii pe alţii. Promit sprijin celor care respectă legea

Având în vedere că în R. Moldova au avut loc fapte de evaziune fiscală, Maia Sandu întreabă oamenii de afaceri ce trebuie să se schimbe pentru ca aceştia să poată obţine venituri în mod legal şi să nu caute portiţe pentru a supravieţui.
Maia Sandu la întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri din R. Moldova, 28.06.2019
Maia Sandu la întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri din R. Moldova, 28.06.2019 (gov.md)

În cadrul întâlnirii de vineri cu reprezentanţii Asociaţiei Businessului European (EBA) şi ai Camerei de Comerţ Americană (AmCham), premierul Maia Sandu a promis sprijinul pentru oamenii de afaceri care respectă legea şi a dat asigurări că actualul Guvern dispune de voinţă politică pentru a îmbunătăţi condiţiile mediului de afaceri, menţionând că sectorul privat este cel care stă la baza creşterii standardelor de viaţă a cetăţenilor, prin crearea de locuri de muncă, dar şi creşterea salariilor.

„Timp de mai mulţi ani, în Republica Moldova, au avut loc ilegalităţi de diferite proporţii şi fapte de evaziune fiscală. Vreau să ştiu ce trebuie să se schimbe, astfel încât dumneavoastră să puteţi obţine venituri în mod legal, să nu trebuiască să căutaţi portiţe pentru a supravieţui, să nu ne minţim unii pe alţii. Vă promit respectul Guvernului faţă de oamenii de afaceri care activează în mod onest”, a declarat prim-ministrul.

Reprezentanţii mediului de afaceri au menţionat că predictibilitatea, stabilitatea politică, dar şi potenţialul ţării sunt premisele creării unui climat investiţional atractiv.

Participanţii la şedinţă au abordat problemele cu care se confruntă: sistemul judiciar nefuncţional, cadrul legislativ defectuos al managementului deşeurilor, lipsa credibilităţii sectorului bancar, ineficienţa sistemului educaţional care nu asigură piaţa cu personal calificat, fenomenul migraţiei, birocraţia, existenţa monopolurilor, lipsa procedurilor transparente privind controlul siguranţei alimentelor, dar şi lipsa deschiderii din partea autorităţilor locale şi a funcţionarilor publici.

Maia Sandu a notat că în timpul apropiat executivul va prezenta un Plan de măsuri în care vor fi prioritizate cele mai stringente probleme ale mediului de afaceri dar şi acţiuni care vor contribui la eliminarea impedimentelor în activitatea businessului în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe