Maia Sandu: Sarcina următorului procuror general este tragerea la răspundere a tuturor celor care şi-au bătut joc de poporul R. Moldova

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Premierul Maia Sandu crede că după emiterea de către Igor Dodon a decretului de constatare a încetării raporturilor de serviciu cu Eduard Harunjen, Republica Moldova va scăpa de un procuror general, sub conducerea căruia, procuratura a devenit instituţia ce a stat la baza tuturor schemelor criminale ale lui Plahotniuc. „Ziua de astăzi poate deveni un punct de cotitură în procesul de reformare a organelor procuraturii.”

Prim-ministrul a ţinut să amintească că prin schemele controlate de fostul lider PDM şi protejate de Harunjen s-au furat miliarde de la cetăţeni, s-au băgat la puşcărie oameni nevinovaţi doar pentru că îndrăzneau să se opună regimului, s-au protejat beneficiarii furtului miliardului ca să nu restituie nimic din banii furaţi. „Şi încă multe alte lucruri despre care a vorbit şi încă va vorbi multă vreme toată societatea.”

Maia Sandu subliniază că următorul procuror general, care va fi selectat în mod transparent şi pe baza principiilor meritocraţiei şi integrităţii, va avea două sarcini majore. De a asigura aplicarea legii prin tragerea la răspundere a tuturor celor care şi-au bătut joc de poporul R. Moldova şi de a începe procesul de reformă reală, astfel încât procuratura să nu mai ajungă niciodată aşa cum a fost în ultimii ani. „Vom insista pe toate căile legale pe realizarea ambelor deziderate.”