Maia Sandu: Serviciul Combaterea spălării banilor să înceteze sabotarea investigării schemelor de corupţie

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

În debutul şedinţei Executivului de miercuri, premierul Maia Sandu a atenţionat serviciul Combaterea Spălării Banilor, care se află în subordinea Guvernului, să nu saboteze investigarea subiectelor ce ţin de furtul miliardului şi alte scheme de corupţie.

Prim-ministrul a cerut tuturor instituţiilor din subordinea Guvernului „să nu încerce să saboteze, să ia toate solicitările în serios pentru că noi cu toţii avem o responsabilitate în faţa legii şi în faţa cetăţenilor”, a adăugat Maia Sandu, precizând că cei care îşi vor permite să nu-şi îndeplinească obligaţiile, vor plăti pentru această atitudine.

Totodată, Maia Sandu a solicitat Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării împreună cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi ANSA să prezinte soluţii concrete pentru a evita cazurile de intoxicare a copiilor din instituţiile educaţionale cu produse alterate.

Premierul a propus de asemenea şi elaborarea unei liste negre a furnizorilor de produse care încearcă să vândă statului produse alterate sau de proastă calitate. ”Eu m-am convins că Direcţiile de învăţământ au o atitudine neserioasă, iresponsabilă, în special Direcţia de învăţământ Chişinău.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe