Maior arată băţul: "Va veni o vreme când voi putea să vorbesc mai mult!"

Ţintă a supărării lui Liviu Dragnea după ce a "desfiinţat" scrisoarea lui Giuliani înainte ca avocatul să admită că epistola i-a fost plătită, George Maior atrage atenţia că va veni o vreme când va putea vorbi şi multora nu o să le placă.
George Maior
George Maior (Epoch Times România)

Intrat pe lista neagră a lui Liviu Dragnea după ce "şi-a permis" să declare public că celebra scrisoare a lui Rudolph Giuliani în care se înfierau protocoalele şi se pleda pentru amnistie şi graţiere "este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia", George Maior, ambasadorul României în SUA acuză că există o campanie de ştiri false împotriva lui. „Nu am nicio intenţie politică, nu fac acţiuni subterane, supraterane”, a declarat Maior, în acest context, într-un interviu acordat digi24.ro.

"Poate că există o anumită percepţie că aş putea, ba să coordonez, de la Washington, mişcări, aşa cum s-a afirmat, de altfel, noi mişcări politice, ba să influenţez anumite tendinţe politice, sunt lucruri false. De fapt e o campanie recurentă de ştiri false în ceea ce mă priveşte, de analize fragmentate care vor să proiecteze o anumită imagine. Vreau să resping aceste lucruri. Eu n-am reacţionat pentru că din această calitate de ambasador nu mă preocupă ceea ce se bârfeşte sau de discută în câmp direct, public, în sens intern. Chiar mă preocupă relaţia aceasta cu SUA şi cred că am construit şi am făcut foarte multe cu resurse foarte puţine, trebuie să subliniez acest lucru, primite de acasă, pentru consolidarea parteneriatului şi evoluţia sa calitativă", a declarat Maior.

"Va veni o vreme, şi nu cred că o să le facă plăcere unora, când voi putea să şi vorbesc mai mult, dintr-o calitate, hai să spun, privată. Dar să se liniştească, să se calmeze, nu am nicio intenţie politică, nu fac acţiuni subterane, supraterane, subtext, de tip politic, de tip media etc., cum s-a tot vehiculat. Chiar îmi văd de treabă cât pot de bine şi cu profesionalism, zic eu, acolo", a mai adăugat ambasadorul.

Întrebat despre ce subiecte va putea discuta, Maior a răspuns: Despre orice. Să răspund şi eu acestor lucruri...

Întrebat ce a vrut să spună când a afirmat că are resurse puţine şi ar putea face mai multe pentru România, ambasadorul a răspuns:

"Eu vreau să vă spun că foarte multe state, şi este oficial, am şi informat acasă, dar se poate consulta site-ul departamentului justiţiei, nu-l numesc, inclusiv state din regiune au alocat sume imense de lobby, pentru promovarea intereselor naţionale ale lor. La noi această noţiune are un caracter negativ, la alţii nu. Noi operăm pe simplele resurse pe care le primim. Părerea mea e că bugetul este mic în comparaţie cu ce ar trebui să facem dar iată că reuşim să facem şi vizite la nivel de preşedinţi fără lobby şi cu bugete foarte mici. Diplomaţi extraordinar de profesionişti, şi vreau să spun acest lucru foarte explicit şi clar, o echipă diplomatică foarte profesionistă, extraordinar de capabilă să înţeleagă extrem de rapid dinamica internă americană, interesele americane şi să cupleze cu cele ale noastre... sunt mulţumit. Resursa noastră umană este totuşi excepţională. Resursa financiară e mai precară", a declarat Maior.

Interviul integral poate fi citit aici

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat sâmbătă, după şedinţa maraton a liderilor PSD, că Vioricăi Dăncilă i s-a cerut ca ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior.

Maior a intrat în dizgraţia liderului PSD după ce şi-a permis să afirme că celebra scrisoare a lui Rudolph Giuliani în care se înfierau protocoalele e practic un fals. Ori, respectiva scrisoare trimisă lui Iohannis şi spre CC lui Dragnea de Giuliani, unul dintre avocaţii lui Donald Trump, a fost folosită de liderul PSD pentru a "promite" că va rezolva aşa-zisele probleme din sistemul Judiciar reclamate chipurile de avocat prin legile Justiţiei. Maior i-a stricat însă bucuria, declarând că scrisoarea este "expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar".

A urmat un scandal uriaş, George Maior fiind chemat la explicaţii în Centrala Ministerului de Externe după declaraţiile sale.

Ulterior, Giuliani a recunoscut pentru portalul Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis. Giuliani a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group Internaţional Solutions. Firma este deţinută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu. Freeh are legături şi cu alt fugar celebru, Puiu Popoviciu.

La rândul său, Ambasada SUA a confirmat şi ea că Giuliani a scris epistoala ca persoană fizică, iar poziţia lui nu are legătură cu politica Departamentului de Stat al SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne