Mălin Bot, concediat de la România Liberă, după ce a participat la proteste

La scurt timp după ce Ramona Ursu a trebuit să plece de la Adevărul pe motiv de editoriale prea dure, Mălin Bot se desparte şi el de România Liberă, la scurt timp după ce a luat parte la protestele declanşate de adoptarea OUG 13.
Mălin Bot
Mălin Bot (Facebook)

Jurnalistul Mălin Bot a fost concediat de la conducerea site-ului România liberă la doar şase luni de la preluarea postului. Potrivit jurnalistului, concedierea ar fi fost cerută de Alexander Adamescu, relatează paginademedia.ro.

"De ieri seara, nu mai sunt nici redactor-şef pe online, nici jurnalist la România liberă, decizie impusă de Alexander Adamescu (fiul milionarului Dan Adamescu - n.r.) peste capul tuturor, fără să am o explicaţie foarte clară”.

„Singurul lucru ar fi că am participat, duminică, la protestul de la Timişoara, unde am ţinut şi un discurs”, a declarat jurnalistul, pentru sursa citată.

Mălin Bot a mai precizat că nu are ce să-i reproşeze lui Sabin Orcan. „A fost aşa cum trebuie să fie faţă de un jurnalist care scrie ce-i spune conştiinţa. A fost o decizie de tipul, ori zboară ăla ori închide tot ziarul”, a mai spus Mălin Bot.

Contactat de paginademedia.ro, directorul editorial al ziarului România liberă, Sabin Orcan, a declarat că nu vrea să comenteze declaraţiile lui Mălin Bot şi că acesta a fost restructurat ca parte a unor reduceri de costuri. Orcan a menţionat că a mai fost o persoană restructurată, fără a menţiona numele acesteia.

Mălin Bot are peste 20 de ani de experienţă în jurnalism, cei mai mulţi în presa din Timişoara sau corespondent local pentru publicaţii precum Cotidianul, Evenimentul zilei sau Adevărul.

Bot a condus redacţia ziarului gratuit Adevărul de Seară din Timişoara, publicaţie închisă la mijlocul lui 2011. În acelaşi an, jurnalistul a venit la Bucureşti, în calitate de redactor-şef la Adevărul.ro, funcţie pe care a ocupat-o până în octombrie 2012, când a preluat conducerea online-ului EVZ.