Mandat de arestare european pentru olandezul bănuit de uciderea Adrianei. Suspectul a fost lăsat să plece din ţară

Adriana
Adriana (Realitatea)

Anchetatorii români vor cere un mandat european de arestare pe numele cetăţeanului olandez bănuit că a ucis-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Şutii, Dâmboviţa, relatează Realitatea.

Potrivit unor surse, cetăţeanul olandez bănuit că a omorât copila este suspectat de pedofilie în ţara de origine.

În prezent, legiştii fac autopsia trupului fetiţei de 11 ani iar anchetatorii încearcă să confirme existenţa ADN-ului copilei în maşina închiriată de cetăţeanul olandez.

Olandezul suspect în cazul uciderii elevei de 11 ani fost surprins cu o maşină de teren plimbându-se prin localitate. Adriana să afla pe bancheta din faţă a maşinii, transmite Realitatea de Dâmboviţa.

Surse judiciare au confirmat că suspectul se află în acest moment în Olanda şi că urmează ca anchetatorii români să ceară un mandat european de arestare pe numele său.

Sursele Realitatea TV arată că trei maşini au fost observate de camerele de supraveghere prin zona din care a fost răpită copila şi că dintre acestea doar autoturismul închiriat de olandez nu îşi justifica prezenţa acolo.

În plus, între două camere de supraveghere, maşina ar fi trebuit să parcurgă distanţa în 3 minute, însă şoferul a făcut 30 de minute.

Înainte de găsirea cadavrului, suspectul a fost luat la întrebări de poliţişti, fără să fie însă şi reţinut. Între timp, a părăsit România.

Pe corpul copilei au fost observate urme de violenţă fizică şi există suspiciuni că fata ar fi fost violată înainte să fie omorâtă.

Reamintim că Adriana, fetiţa de 11 ani dispărută vineri după-amiază din judeţul Dâmboviţa, în timp ce se îndrepta spre casă, a fost găsită moartă, duminică, pe un câmp, la 30 de kilometri de Gura Şuţii, locul de unde a dispărut.

Pe camerele de supraveghere copila a fost observată părăsind curtea şcolii alături de colegi. N-a mai ajuns însă la casă părinţilor ei, de care o despărţea un drum de jumătate de oră de mers pe jos. Zadarnic a aşteptat-o mama sa la poartă, Adriana, căci aşa o chema pe fetiţă, nu a mai venit.

„Trebuia să vină acasă şi nu a mai venit. Bănuiesc că mi-a luat-o cineva. A răpit-o. Cum este lumea, cum a luat alte fete, aşa a luat-o şi pe a mea. Nu mi-a spus spus fata ceva suspect, că s-ar fi ţinut cineva suspect de ea”, spunea mama fetiţei sâmbătă.

Adriana a fost căutată, după ce s-a dat alarma cu privire la dispariţia ei, de peste 200 de persoane: 100 de poliţişti, 30 de pompieri, 30 de jandarmi şi 100 de cetăţeni. Au fost folosiţi în căutare câini de urmă, drone şi un elicopter. Căutările au condus însă spre un trup neînsufleţit.