Mandat de arestare în lipsă pentru un al treilea angajat Black Cube

.
. (Photos.com)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare în lipsă pentru un al treilea angajat al companiei israeliene Black Cube, implicat în dosarul de spionaj al lui Kovesi, relatează stiripesurse.ro.

Decizia vizând arestarea în lipsă a lui Yossi Barkshtein nu este însă definitivă. Potrivit sursei citate, magistraţii au luat această decizie în urma unei solicitări a procurorilor DIICOT.

Yossi Barkshtein, cetăţeanul evreu care avea rolul de a scoate din ţară informaţiile culese despre procurorul- şef DNA, a reuşit să părăsească România chiar înainte de reţinerea la Bucureşti a celorlalţi doi colegi ai săi, Ron Weiner şi David Geclowicz.

Procurorii anti-mafia susţin că israelianul a avut un rol important în investigaţiile pe care Black Cube le-a derulat în România.

Mai amintim că recent România Liberă informa, "pe surse", că în spatele afacerii Black Cube s-ar afla cunoscutul miliardar Benny Steinmetz, personaj implicat în retrocedările ilegale din dosarul Truică/Paul al României/Andronic.