Marea ţeapă chineză de la Craiova, urmată de un comitet interministerial. Marca Dăncilă

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

În condiţiile în care Viorica Dăncilă a înfiinţat un "Comitet interministerial pentru proiectele de cooperare economică cu China", deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel îşi exprimă speranţa că iniţiativa premierului nu se va concretiza în noi ţepe pentru români. Mai exact, deputatul reaminteşte că în 2015, un alt (pe atunci) PSD-ist, Victor Ponta, anunţa o mare investiţie la Craiova, investiţie ce s-a dovedit o mare ţeapă.

"Văd că Viorica Dăncilă a înfiinţat un pompos intitulat Comitet interministerial pentru proiectele de cooperare economică cu China. Sper ca investitorii chinezi pe care vrea să-i aducă să nu fie puşi pe ţepe cum au fost cei care s-au angajat să construiască marele cartier de locuinţe din Craiova. Marea ţeapă chinezească de la Craiova!

După ce investiţia a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe, plus dublaj în chineză, de Victor Ponta, Olguţa Vasilescu şi Liviu Dragnea, craiovenii scot din buzunar 9 milioane de lei pentru proiect şi tot ei achită şi lucrările executate dar neplătite de firma chineză.

Mandatul Olguţei Vasilescu este plin de astfel de proiecte faraonice care fie au fost prost executate, fie stau goale ca nişte circuri ale foamei de pe vremea lui Ceauşescu, fie le plătim noi din buzunar cu tot cu penalităţi. Proiecte nu pentru craioveni ci doar pentru tăiat panglici", scrie, pe Facebook, Claudiu Prisnel.

Reamintim în context că spre sfârşitul mandatului său, fostul premier Ponta ofertase Chinei mai tot ce era proiect energetic major, pregătindu-se să pună "robinetul" energiei în mâna unei ţări non-NATO. Apetenţa pentru relaţii cu China a fostului premier (de altfel fost preşedinte de onoare al Casei Româno-Chineze) pare să fie moştenită şi de Dăncilă. Astfel, pe 9 martie, pe Facebook făceau vogă o serie de fotografii înfăţişându-le pe Firea şi pe premierul PSD la ambasada Chinei, unde, de ziua femeii, au bucătărit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne