Maria Ciobanu: Apariţia lui Igor Dodon ”în politica de pe Bâc” este ruşinoasă

Mulţi lideri de partide din RM s-ar fi folosit de Igor Dodon măcar o dată în viaţă, de aceea în prezent acesta cheltuie bani publici cu nemiluita, iar prima sa doamnă are o fundaţie plină de bani murdari, afirmă deputata PLDM.
Igor şi Galina Dodon împreună cu ambasadorul Chinei la Chişinău şi soţia acestuia
Igor şi Galina Dodon împreună cu ambasadorul Chinei la Chişinău şi soţia acestuia (facebook.com/dodon igor)

După ce Curtea Constituţională a Moldovei (CCM) a decis luni, 4 iunie că Legea privind funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, din anul 1989 este învechită, abrogând-o, Igor Dodon a declarat că limba moldovenească în calitate de limbă de stat şi limba rusă, ca limbă de comunicare interetnică - este formula pe care a fost clădit statul, iar orice încercare de a distruge acest consens istoric poate duce la consecinţele cele mai ireparabile.

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să noteze că apariţia lui Igor Dodon ”în politica de pe Bâc” a fost una ruşinoasă, pusă la cale de politicieni, care numai politică nu au făcut şi nici nu fac. Aceştia s-au specializat în a trage sfori, asta fiindu-le menirea. Mai mult, parlamentara susţine că aproape toţi liderii de partide din R. Moldova s-ar fi folosit de el măcar o singură dată în viaţă.

”De aceea azi Igor Dodon se comportă aşa cum se comportă. Cheltuie bani publici cu nemiluita pentru turism, prima sa doamnă are o fundaţie care este umplută cu bani murdari, întreţine câteva televiziuni, "analişti" politici şi o armată de trolli... Cazul Dodon îl consider drept unul accidental, nefericit. Pentru a nu uita cetăţenii de el ca de un vis urât, mai aiureşte periodic cu "limba moldovenească" şi "istoria Moldovei"”, a concluzionat Maria Ciobanu.

De menţionat că potrivit declaraţiilor şefului statului, Fundaţia „Din Suflet” condusă de soţia sa, Galina Dodon pe parcursul anului 2017 ar fi fost susţinută de mai multe ambasade, inclusiv Ambasada Chinei, însă problema donaţiilor comuniştilor chinezi este că acestea sunt întotdeauna ”otrăvite”. Experţi de la Chişinău au remarcat că, în lipsa unor rapoarte financiare şi lipsei totale de transparenţă a activităţii de caritate a primei doamne, este aproape imposibil de stabilit de unde „curg” banii în buzunarul fundaţiei.