Maria Ciobanu, către consilierii din Sadova: Demnitatea de neam nu depinde de culoarea politică

Zeci de localităţi din RM, la îndemnul socialiştilor, au adoptat decizii de condamnare a acţiunilor consilierilor care au semnat declaraţii de unire cu România. Deputata PLDM afirmă că ”stataliştii” ar fi pierdut demnitatea de neam.
Copii din R. Moldova arborând tricolorul României
Copii din R. Moldova arborând tricolorul României (facebook.com)

Consiliul local al satului Sadova, localitatea natală a preşedintelui Igor Dodon, este primul care a semnat o declaraţie pentru menţinerea statalităţii Republicii Moldova, după ce 12 localităţi din ţară au votat declaraţii simbolice de Unire cu România, pentru a marca Centenarul Unirii.

Potrivit declaraţiei, consilierii din Sadova mai solicită autorităţilor de la Chişinău tragerea la răspundere a reprezentanţilor SIS, MAI şi Procuraturii Generale pentru lipsa de reacţie, indiferenţa şi neglijenţa manifestată la îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

De menţionat că şeful statului s-a arătat mândru de faptul că prima localitate din R. Moldova în care majoritatea consilierilor (8 din 13) au semnat declaraţia de sprijin a statalităţii moldoveneşti este Sadova, satul său natal publicând înscrisul pe pagina sa de Facebook.

”Campania lor antinaţională, prin care un şir de consilieri din primării au semnat declaraţii de lichidare a statului, e o dovadă că s-a îngroşat gluma cu unionismul. Aceasta e deja acţiune anticonstituţională vădită. Şi dosarele penale îşi vor găsi „eroii”, inevitabil, la timpul potrivit”, a avertizat Igor Dodon.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ion Ceban, a anunţat pe contul său de socializare că deja 21 de localităţi, inclusiv 4 oraşe din R. Moldova, au adoptat decizii de condamnare a acţiunilor autorităţilor locale care au semnat declaraţiile simbolice de unire cu România care ar submina independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării.

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să se adreseze consilierilor locali din Sadova menţionând că preşedintele Igor Dodon ar fi un incident nefericit, o calamitate umană, care va trece, aşa cum trec toate pe lume, însă demnitatea de neam nu depinde de circumstanţe istorice, de culoarea politică, de stomac sau ficat. ”Mă gândesc la consilierii locali din Sadova, raionul Călăraşi, la gospodarii satului, la profesori... Dragii mei, ce le veţi spune Dumneavoastră copiilor şi nepoţilor despre scârboasa fiţuică pe care aţi semnat-o? Ea, DEMNITATEA DE NEAM, este cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Aţi pierdut-o sau, mai exact, nici nu aţi avut-o. Vai de capul vostru!”.