Maria Ciobanu: Doar un Guvern fără apartenenţă de partid va putea scoate R. Moldova din mlaştina în care s-a pomenit

Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova
Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Statul Republica Moldova a ajuns într-un punct critic: nici înainte nu se poate mişca, nici pe loc nu mai poate sta, susţine deputata Maria Ciobanu, menţionând că în situaţia dată ar exista doar două scenarii reale, fără prea multe digresiuni politice, „care ne-ar permite să urnim carul din loc”.

„Primul ar fi demiterea Guvernului Chicu şi alegerile parlamentare anticipate. Se va schimba prea mult actuala coloratură legislativă? Nu cred! Unul sau chiar două partide nu vor mai accede în Parlament, dar va veni cu turle şi surle "Partidul Nostru" al lui Renato Usatâi”, scrie Maria Ciobanu, pe pagina sa de Facebook.

În opinia deputatei, dacă liderii partidelor politice extraparlamentare de dreapta ar putea să-şi mai înăbuşe ambiţiile, formând un Bloc electoral şi muncind serios acolo, în teritoriu, ar putea accede în Legislativ.

Al doilea scenariu, mai uşor de realizat şi cu mai puţine riscuri, ar fi demiterea Guvernului Chicu şi învestirea unui Guvern din profesionişti, fără apartenenţă de partid, subliniază Maria Ciobanu, concluzionând că doar un asemenea guvern are şanse să scoată Republica Moldova din mlaştina în care s-a pomenit, deoarece ar fi susţinut de o majoritate de deputaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe