Maria Şarapova părăseşte turneul de la US Open

Rusoaica Maria Şarapova.
Rusoaica Maria Şarapova. (LEON NEAL / AFP / GettyImages)

Tenismana rusă Maria Şarapova, numărul trei WTA, absentă din circuitul feminin de la Wimbledon, a părăsit turneul de la US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, care debutează luni la arenele Flushing Meadows din New York, au anunţat organizatorii duminică.

''Maria Şarapova a renunţat să participe la US Open din cauza unei accidentări la picior'', se arată într-un comunicat.

Şarapova a spus pe contul său de Twitter că a făcut ''tot ce e posibil pentru a participa la turneu''.

''Din nefericire, mi-ar fi trebuit mai mult timp'', a adăugat rusoaica.

Şarapova afirmase anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, că ambiţiile sale la US Open sunt ''limitate''.

Şarapova nu a mai jucat din data de 9 iulie, când a fost învinsă în semifinale la Wimbledon de marea sa rivală, americanca Serena Williams, liderul mondial, pe care nu a mai învins-o din 2004.

Rusoaica trebuia iniţial să participe la turneul de la Toronto, dar a declarat forfait din cauza durerilor la genunchiul drept.

La US Open, jucătoarea de 28 de ani urma sa joace în primul tur cu compatrioata sa Daria Gavrilova. Şarapova a fost înlocuită pe tabloul feminin de o altă reprezentantă a Rusiei, Daria Kasatkina, au precizat organizatorii.

Şarapova, care a câştigat turneul US Open în 2006, ar fi putut juca în semifinale cu principala favorită, Serena Williams, care speră să realizeze la Flushing Meadows primul Mare Şlem feminin din 1988. În absenţa rusoaicei, cea mai importantă adversară a Serenei este sârboaica Ana Ivanovic, cap de serie numărul 7, pe care o poate înfrunta în penultimul act.