Marian Lupu vrea să „câştige” prezidenţialele prin retragere din cursă

Liderul Partidului Democrat, candidatul guvernării la prezidenţiale, Marian Lupu şi-a anunţat retragerea din cursa prezidenţială în favoarea Maiei Sandu, motivând că aceasta ar avea mai multe şanse la câştig decât Igor Dodon.
Marian Lupu şi Vladimir Plahotniuc
Marian Lupu şi Vladimir Plahotniuc (captură foto / privesc.eu)

În urma şedinţei Biroului executiv al Partidului Democrat de miercuri, liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu şi-a anunţat retragerea din cursa prezidenţială, motivând că Maia Sandu ar avea mai multe şanse decât Igor Dodon să câştige alegerile. Prin această decizie, Marian Lupu încercă să convingă cetăţenii că ar susţine-o pe Maia Sandu.

„În centrul campaniei mele electorale s-a aflat mesajul foarte clar că Republica Moldova trebuie să-şi continue parcursul său european, aceasta fiind singura cale prin care putem moderniza ţara. PD a ajuns principalul partid care poate menţine R. Moldova pe calea europeană”, şi ar exista deja trei sondaje care ar arăta acest lucru, a declarat Lupu în cadrul unui briefing de presă.

Cu toate că o mare parte a ilegalităţilor ar fi venit din partea democraţilor, conform declaraţiilor mai multor concurenţi electorali, luând în vedere şi viteza cu care PD a prezentat la CEC listele cu semnături, Marian Lupu menţionează că „într-o campanie electorală murdară, noi am încercat să păstrăm mesajul european, constructiv. Putem face paşi importanţi atunci când interesul naţional o cere, iar interesul naţional este reprezentat acum de păstrarea cursului european al ţării”.

„R. Moldova are nevoie de un preşedinte pro-european, unul care să vină în funcţie şi să muncească pentru acest obiectiv împreună cu Guvernul şi Parlamentul, nu să vină în funcţie pentru a porni noi războaie şi crize politice”, a mai afirmat Lupu, având în vedere că candidatul unic la prezidenţiale a declarat în repetate rânduri că nu va tolera demnitarii corupţi, punând accent pe meritocraţie şi profesionalism.

„Candidatul de dreapta care intră în turul doi are nevoie de fiecare vot ca să iasă câştigător. Obiectivul PD este ca alegerile să fie câştigate de candidatul pro-european cu cele mai mari şanse în turul doi. Astfel, împreună cu colegii am luat decizia să mă retrag din cursa electorală”, a punctat Lupu, conform realitatea.md.

„Decizia de astăzi poate părea şocantă pentru unii, pentru noi însă, pentru Partidul Democrat ea este o decizie logică şi ea reiese din interesul faţă de ţară. Prin această decizie noi ne dorim să consolidăm vectorul european al ţării şi să facem ireversibilă modernizarea ţării”, a mărturisit prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc.

În replică, Igor Dodon, aşa cum a făcut-o în repetate rânduri, a acuzat-o pe Maia Sandu încă de la început că ar fi avut înţelegeri cu PD. „Ceea ce spuneam de câteva luni, s-a adeverit. Maia Sandu este candidatul comun convenit la Washington de Victoria Nuland cu Vlad Plahotniuc. Acolo pe Plahotniuc au ştiut să-l convingă, au americanii metodele lor, au informaţia, investigaţiile şi dosarele lor. Iar Maia e o piesă în acea înţelegere”, a menţionat Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe