Marian Vanghelie cere DNA-ului să verifice stenogramele convorbirilor lui Ponta, Bogdan Teodorescu, Dragnea şi Corlăţean

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Marian Vanghelie, fost stâlp al PSD-ului exclus joi din partid şi-a reluat vineri, în cadrul unei intervenţii telefonice la B1 TV, acuzaţia că Victor Ponta şi echipa sa au sabotat votul în diaspora şi le-a sugerat procurorilor anti-corupţie să verifice stenogramele convorbirilor din ultimele luni între Ponta, Bogdan Teodorescu, Dragnea, Corlăţean.

„Am informaţii că au primit de la ambasadori. Cred că DNA poate să verifice, să ia stenogramele domnului Bogdan Teodorescu, Dragnea, Ponta şi Corlăţean şi veţi vedea cum au vorbit şi cum le-au oprit, pentru că au spus că nu se poate, pentru că pierdem alegerile şi îşi asumă răspunderea pentru chestia asta. Mă refer la interceptări telefonice”, a declarat Vanghelie întrebat dacă deţine informaţii potrivit cărora Guvernul ar fi primit sesizări de la ambasadori cu privire la procesul de votare din străinătate.

La întrebarea dacă după ştiinţa sa, Victor Ponta a fost interceptat telefonic, Vanghelie a precizat că, ce a vrut să spună este că „se pot scoate (convorbirile), sunt şase luni în care stau aceste interceptări la Vodafone”.

După recomandările adresate DNA, Vanghelie a avut un sfat şi pentru ziarişti, sugerându-le să-i întrebe pe Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă dacă „dorm bine în dosarul Alina Bica, şefa DIICOT”.

„E bine să-i întrebaţi şi uitaţi-vă la ei şi vedeţi care dintre ei are probleme, că nu au toţi trei, decât unul”, a sugerat Vanghelie, citat de Hotnews.

Totodată, demisia lui Sebastian Ghiţă din PSD este doar un „alt tip de aranjament gen Dubai”, a mai acuzat Vanghelie.
Reamintim că Marian Vanghelie nu a fost singurul care i-a acuzat pe Ponta şi Dragnea că au sabotat organizarea votului în Diaspora. La rândul său, Mircea Geoană, exclus şi el din PSD a afirmat că există suficiente informaţii cu privire la faptul că, în ceea ce priveşte organizarea procesului de vot în diaspora, se poate vorbi de un act deliberat de limitare a exercitării dreptului constituţional la vot, de care se fac vinovaţi în principal Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

„Cei de la MAE au cerut oamenilor să strângă semnături pentru a le aproba solicitarea, apoi nu au făcut nimic. Veţi vedea acolo tabele cu zeci de mii de semnături (pentru înfiinţarea de secţii noi) – care au fost total ignorate. Erau avertizaţi (Guvernul n.r.) şi nu au făcut nimic. În Diaspora e necesar un număr dublu de secţii de vot”, a declarat vineri Mircea Geoană.

„Am informaţii că a fost o discuţie şi ştiu clar că Ponta exclusiv a decis să nu fie mai multe secţii”, a mai adăugat Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne