Marian Vanghelie după autosuspendarea din PSD: "Funcţia mea se numeşte Marian Vanghelie"

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

(Auto)suspendat marţi din toate funcţiile pe care le deţine în PSD, Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, a declarat că nu vrea să creeze probleme partidului şi că oricum funcţia sa "se numeşte Marian Vanghelie".

Vanghelie, om de bază în PSD şi considerat un brand al partidului a mai precizat că după campanie va spune cum sunt lucrurile de fapt cu suspendare sa, în spatele căreia edilul crede că stă deputatul PSD Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului Ponta.

"Nu vreau să creez probleme partidului. Am experienţe în a mă autosuspenda. Nu vreau să fiu un subiect de comentat. A fost şi un interes să se creeze un subiect pe această temă. A fost o discuţie despre ce vorbim în următoarea perioadă în presă. Funcţia mea se numeşte Marian Vanghelie. Nu am o problemă cu funcţiile. Cineva are şi bani mulţi dacă mă urmăresc şi pe mine şi familia. Nu vreau să fac subiect în campanie sau în mass-media.

Vreau ca Victor Ponta să câştige alegerile şi eu să nu fiu o problemă. Îmi menţin ceea ce am spus, cred că în spatele acestor acţiuni este domnul Ghiţă. A fost o scăpare firească la nervi. Este clar că această filmare a fost făcută acum o săptămână şi a fost dată în acest moment. Cred că am avut ghinion să pic în contextul acestui scandal. Am propus să fiu suspendat şi eu la pachet. După campanie, vă asigur că vă spun cum stau lucrurile de fapt. Sunt de 20 de ani şi am învăţat că există viaţă după campanie întotdeauna.", a declarat Vanghelie după şedinţa PSD de marţi, în urma căreia atât el cât şi Dan Şova (urmărit penal) şi Sebastian Ghiţă s-au autosuspendat din partid, pentru a nu îi face imagine negativă lui Victor Pont în campania pentru Cotroceni.

"Scăparea firească la nervi" despre care vorbeşte Vanghelie constă într-o agresiune a primăriului sectorului 5 la adresa unor jurnalişti Wowbitz. Luni, la scurtă vreme după ce Sebastian Ghiţă declarase public că un alt brand al PSD-ului, Victor Ponta ar trebui suspendat din partid, Vanghelie a ieşit la o cină cu Mircea Geoană. Aflând că este filmat de jurnalişti, Vanghelie şi-a ieşit din minţi şi a început să ameninţe şi să îi înjure ca la uşa cortului, a relatat evz.

Ulterior, primarul sectorului 5 a pornit pe urmele acestora şi la o intersecţie i-a ordonat şoferului să-i blocheze pe jurnalişti cu maşina. Odată jurnaliştii blocaţi, Vanghelie s-a năpustit cu pumnii şi cu picioarele în maşina paparazzilor, încercând să deschidă portiera din dreapta şi, cel mai probabil, să treacă la agresiuni fizice.

Nereuşind să-i bată pe jurnalişti despre care Vanghelie se pare că a crezut că-s persoane plătite de Sebastian Ghiţă pentru a-l urmări, primarul sectorului 5 le-a promis acestora că "data viitoare îi bagă în spital". Înjurăturile şi ameninţările sale la adresa paparazzilor au fost presărate cu numele lui Ghiţă şi Ponta:

"De ce ne urmăriţi, mă? Băă, îl arestăm pe Ghiţă?!!... cu GHIŢĂ şi cu PONTA al vostru! Băă, ştii ce să.. 'm...îţi rupem picioarele, mă! Fii atent ce-ţi spun: că am şapte maşini pe voi acum, am trimis! Dacă vă mai prind o dată, vă bag în spital!", li s-a adresat Vanghelie jurnaliştilor.

Înaintea şedinţei în care s-a autosuspendat, Vanghelie şi-a "justificat" agresiunea, declarând că persoanele respective îl urmăreau pentru a-l şantaja şi, în consecinţă, merită să fie arestate.

Întrebat de jurnalişti despre înjurăturile la adresa deputatului Ghiţă şi a premierului Ponta, Vanghelie a răspuns: "Nu, nu, acolo nu aţi înţeles bine. Nu îl înjuram pe domnul Ponta. 'Fir-aţi ai ... voi» golanii ăştia, golanii ăia....'

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne