Marius Copil, în sferturile turneului ATP de la s-Hertogenbosch (Olanda)

Jucătorul român a câştigat, miercuri, confruntarea cu Yuichi Sugita (Japonia) în trei seturi, scor final 7-5, 4-6, 6-4.
Jucătorul român de tenis Marius Copil.
Jucătorul român de tenis Marius Copil. (Getty Images)

Marius Copil (27 ani, 97 ATP) s-a impus în optimile competiţiei olandeze în faţa unui jucător mai bine clasat în ierarhia mondială, niponul Yuichi Sugita (29 ani, 53 ATP) - cap de serie numărul şapte.

Arădeanul a avut nevoie de două ore şi 5 minute de joc efectiv pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a circuitului cu premii în valoare de 612.755 euro, scor final 7-5, 4-6, 6-4.

Copil a avut meci greu. Dacă în primul set a reuşit să-şi îndeplinească strategia, câştigând cu 7-5 la a cincea minge de set, în setul doi oponentul său a pus mai multe probleme, el fiind cel care a dominat schimburile de mingi, scor 4-6. În decisiv Copil a gestionat mai bine momentele cheie ale jocului, la scorul de 4-4 a salvat trei mingi de break, ca apoi în ultimul ghem să-l liniştească cu un sec, scor 6-4.

Românul a strâns în această înfruntare 10 aşi, dar a comis şi 5 duble greşeli, în timp ce Sugita a avut 3 aşi şi a făcut 4 duble greşeli.

În duelurile directe dintre cei doi, sportivul nostru are acum 3-1.

Marius Copil, care şi-a asigurat un cec în valoare de 17.770 euro şi 45 de puncte ATP, va întâlni în turul trei pe învingătorul dintre luxemburghezul Gilles Muller şi australianul Matthew Ebden.