Marko Attila a demisionat din Parlament - surse

Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor
Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor (Epoch Times România)

Deputatul UDMR Marko Attila a demisionat din Parlament, relatează B1 TV, citând surse politice. Demisia ar fi fost trimisă la Parlament chiar înainte ca membrii Camerei Deputaţilor să voteze nouă cerere a DNA de reţinere şi arestare a acestuia.

Marko Attila este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul privind retrocedările ilegale de la ANRP. Marţi, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat un nou aviz pozitiv pentru arestarea deputatului. În acelaşi dosar este arestat şi fostul şef al ANI Horia Georgescu iar cauza vizează acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro. Pentru detalii intraţi aici.

Amintim că, sâmbătă, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în urmă cu câteva săptămâni a avut o discuţie cu Marko Attila, colegul său deputat pentru care DNA a solicitat încuviinţarea arestării preventive în dosarul ANRP. Liderul UDMR a precizat însă că nu poate să dea detalii deoarece "a fost o discuţie privată" şi că nu ştie dacă Attila va demisiona sau nu.

"Nu comentez în niciun fel. Nu are nicio restricţie de a călători oriunde doreşte. Când va avea o restricţie de a părăsi ţara atunci voi comenta, până atunci nu am ce comenta unde este şi ce face. (...) Eu am vrut să-l conving de anumite lucruri, a fost o discuţie privată, nu pot să vă spun. Va fi decizia lui dacă îşi va da demisia. Este decizia lui dacă se întoarce sau nu se întoarce. Eu ştiu ce i-am spus, dar nu ştiu ce va decide el", a declarat Kelemen Hunor, citat de stiripesurse.ro.

Marko Attila s-ar afla în prezent în Ungaria. "Din ansamblul activităţilor desfăşurate până în prezent, a rezultat că inculpatul se sustrage activităţilor de urmărire penală, părăsind teritoriul României", anunţa pe 26 martie DNA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne