Marş al solidarităţii la Chişinău: „PD şi PSD, aceeaşi mafie”

Marş al solidarităţii la Chişinău
Marş al solidarităţii la Chişinău (facebook.com / Andrei.Nastase)

La Chişinău a avut loc, duminică seară, o nouă acţiune de protest în semn de solidaritate cu românii de peste Prut, organizată de zeci de membri şi simpatizanţi ai Partidului Politic Platforma „Demnitate şi Adevăr” (PPPDA). Potrivit liderului PPPDA, Andrei Năstase, decizia de organizare a marşului în susţinerea spiritului protestatar al românilor a fost luată în cadrul celui de-al II-lea Congres Extraordinar al partidului.

„Potrivit deciziei unanim adoptate de Congresul Platformei Demnitate şi Adevăr, cu participarea Consiliului Marii Adunări Naţionale, a membrilor şi simpatizanţilor Platformei DA, astăzi, vom porni într-un marş de solidaritate cu societatea civilă protestatară din România, având următorul itinerar: Filarmonica Naţională - Ambasada României - Monumentul lui Ştefan cel Mare”, a scris pe pagina sa de Facebook, preşedintele Partidului Platforma DA.

În timp ce se deplasau în marşul organizat pentru susţinerea protestelor din România, oamenii scandau în continuu: „PSD – ciuma roşie”, „Corupţia ucide”, „Plahotniuc nu uita, puşcăria e casa ta”, „PSD nu uita, puşcăria e casa ta”, „Plahotniuc la puşcărie”, „După Filat, şi Plaha arestat”, „Bodegă criminală”, „PD şi PSD, aceeaşi mafie”, „La puşcărie”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, Nu staţi acasă, dacă vă pasă”, „Noi suntem poporul”, „Jos regimul Criminal”, „Nu daţi afară tinerii din ţară”, „Nu mai staţi pe la balcoane, că o să muriţi de foame”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, „Bravo România”.

„Platforma Demnităţii şi Adevărului de la Chişinău e alături de societatea civilă din România în lupta ei pentru salvarea statului de drept. Mulţumim, pentru frumoasa lecţie de Demnitate!”, a mai menţionat Năstase la finalul protestului care s-a îneiat la monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul Capitalei.

Reamintim că duminică în Piaţa Victoriei a avut loc cel mai mare protest din istoria României. Peste jumătate de milion de români au ieşit pe străzi cerând demisia celor ce au adoptat noaptea, pe furiş, ordonanţa prin care ar fi mutilat Codul Penal în favoarea corupţilor.