"Marşul disperării". Minerii din Gorj vin pe jos la Bucureşti pentru a protesta în faţa Guvernului

Îngrijoraţi că o mare parte dintre ei îşi vor pierde locul de muncă, mineri şi energeticieni din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie vin pe jos din Gorj să protesteze în faţa Guvernului.
Mineri în subteran.
Mineri în subteran. (Epoch Times România)

Sute de mineri şi energeticieni din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie vor veni pe jos în Capitala, în data de 11 aprilie, unde vor depune un memorandum pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia. Depunerea documentului va fi urmată de un protest în faţa Guvernului.

"Marşul disperării", cum l-a numit liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Manu Tomescu, într-o declaraţie pentru Mediafax, are loc în contextul în care conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat că, începând cu data de 1 iulie, intenţionează să desfiinţeze 2.000 de posturi.

Potrivit liderului sindical, memorandumul - care va fi depus atât la Guvern cât şi la Preşedinţie - este susţinut şi de ceilalţi angajaţi ai Complexului Energetic Olteniaa.

"Noi nu mergem la Bucureşti să cerşim. Noi mergem la Bucureşti să vadă că suntem români, suntem cetăţeni ai României şi vrem să nu mai fim furaţi, umiliţi şi discriminaţi în ţara noastră. Vrem să avem un mix energetic, aşa cum au majoritatea ţărilor dezvoltate, din Europa şi din lume. Noi cei care ne-am hotărât să facem acest marş suntem mai determinaţi ca oricând. Iar în ceea ce mă priveşte, prefer să pierd luptând decât să pierd fără să fac nimic.

Plecăm în marş paşnic pentru a trage un semnal de alarmă. Vom pleca de la Termocentrala Rovinari, apoi Turceni, Craiova, Bucureşti, vom merge pe partea cu termocentralele. Va fi numai pe jos, o să ne sincronizăm pentru ca atunci când ajungem în faţa Guvernului să vină şi alţi colegi cu autocarele, pentru a organiza un miting la finalul marşului. Ne ocupăm de acte", a declarat Manu Tomescu pentru publicaţia citată.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie au făcut apel şi la celelalte federaţii şi sindicate din CE Oltenia să se alăture marşului din data de 11 aprilie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne