Martin Schulz avertizează că blocul s-ar putea “destrăma” în urma Brexitului

Dl. Schulz nu a menţinonat ce anume ameninţă UE, dar a declarat că "există forţe care acţionează în acest sens".
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. (Captură Foto)

Fosul preşedinte al Parlamentului European este îngrijorat că Brexitul ar putea declanşa alte solicitări, din partea altor ţări, de a ieşi din bloc.

De asemenea, acesta l-a criticat pe prim-ministrul ungar Viktor Orban – cunoscut pentru maniera sa anti-Bruxelles – pentru că a “considerat că UE este vinovată”.

Dl. Schulz afirma: “Joaca de a da vina este un virus care ar putea conduce la sfârşitul Uniunii Europene”.

Germanul, care a demisionat din post în noiembrie, adăuga: “Stai aici susţinând că este vina lor şi responsabilitatea lor”.

“Să arunci cu noroi este una, dar între timp UE se destramă. Dar nu din cauza mea".

“Eu am încercat să o menţin unită, dar sunt persoane ca dl. Orban care argumentează împotriva Uniunii Europene”.

Întrebat dacă UE este “nimicită”, acesta a adăugat: “Dacă lucrurile vor continua ca în prezent, riscul de a se destrăma este un risc real”.

“Asta ar sfârşi într-un dezastru economic – o reintroducere a mărcii germane în Europa în raport cu lira italiană şi francul francez. Nu trebuie să ai un premiu Nobel în economie să înţelegi că asta ar conduce la dezastru în Europa”, a mai declarat Schulz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe