Maşină "exclusivistă", confiscată de Poliţia spaniolă. Scaunele normale, înlocuite cu scaune de plajă şi hamac

Poliţia Naţională spaniolă a confiscat vehiculul unicat în timp ce acesta era alimentat cu benzină în parcul comercial La Abadía, din Toledo (Spania)
Maşină
Maşină (SPL Toledo (@SplToledo)

Termenul spaniol „tuneo” se referă la modificarea aspectului şi a caracteristicilor tehnice ale unei maşini pentru a deveni unicat şi a o personaliza. În acest sens, există schimbări şi transformări care sunt complet interzise, cum este cazul vehiculului pe care Poliţia Naţională spaniolă l-a descoperit vineri, 16 august, la benzinăria din parcul comercial La Abadía de Toledo, cu scaune de plajă în faţă şi un hamac în spate, relatează El Diario.

Poliţia Naţională împreună cu Poliţia Locală din Toledo au imobilizat vehiculul în timp ce era alimentat cu benzină, ulterior acesta fiind ridicat cu o macara. De asemenea, conducătorul auto a fost amendat cu o sumă consistentă care, potrivit Uniunii Poliţiei Locale (SPL), „este destul de mică” comparativ cu pericolul pe care îl reprezenta.

"În caz de accident, când niciunul dintre scaune nu este fixat, este dificil de ştiut unde şi cum ajung ocupanţii vehiculului", adaugă SPL, care a făcut cunoscut acest eveniment prin reţelele de socializare, precizând că modificarea vehiculului menţionat compromite securitatea şi, prin urmare, nu poate circula.

(SPL Toledo (@SplToledo)

Mai exact, scaunul şoferului cât şi cel din dreapta au fost înlocuite cu scaune de plajă, acesta din urmă echipat şi cu o pernuţă. De asemenea, în spate, nu mai existau scaunule prevăzute, aceste fiind înlocuite cu un hamac şi pernuţe.

"Trebuie să recunoaştem că şi noi am fost surprinşi", este mesajul postat pe Twitter de poliţia locală.