Matei Dobrovie: ANC să retragă cetăţenia română soţiei liderului de la Tiraspol şi tuturor celor care nu o merită

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Autoritatea Naţională de Cetăţenie (ANC) a reuşit „performanţa” să dea cetăţenie română soţiei liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, şi unor deputaţi socialişti care înjură zilnic România, a scris deputatul român Matei Dobrovie pe pagina sa de Facebook, în contextul anunţului făcut la acest subiect de liderul Asociaţiei „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi.

În prezent, procedura de redobândire a cetăţeniei este blocată, după ce s-a deschis un dosar penal pentru faptul că mii de ruşi şi ucraineni au primit cetăţenie ilegal, fără să li se verifice actele, a precizat Dobrovie, deşi cu câteva zile în urmă autorităţile de la Bucureşti au negat acest lucru.

„Peste 3.000 de persoane cu domiciliul în Rusia au vrut să devină, brusc, români, la începutul lui 2019. În schimb, ANC nu este în stare să facă nimic pentru cei peste 40.000 de români din Transcarpatia, care ar trebui să aibă acest drept de redobândire a cetăţeniei”, se arată în postarea deputatului PNL.

Totodată, Dobrovie a amintit că presa din R. Moldova a publicat încă din 2017 ştirea cu Svetlana Krasnoselskaia, dar Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie nu a luat nicio măsură, în ciuda faptului că regimul nerecunoscut din Transnistria este unul dintre principalele instrumente de presiune şi şantaj ale Federaţiei Ruse asupra R.Moldova.

„Aşa arată o instituţie nefuncţională, care trebuie reformată din temelii. Voi cere ANC să retragă cetăţenia română celor care în mod clar n-o merită, prin atacurile constante pe care le lansează împotriva României şi a intereselor ei”, a conchis Matei Dobrovie.